Aktuelt

Kvinne skutt i magen på trikk i Gøteborg

Mens svenske politikere gjennomgår hamskifte i valgkampen, så fortsetter den groteske kriminaliteten å utvikle seg i landet. Kvinnen er i live, og gjerningsmannen skal være pågrepet.

At en kvinne i 30-årene er skutt i offentligheten i Sverige skaper overskrifter i noen minutter, så går det i glemmeboka. Kriminaliteten i Sverige har bare eskalert og blir stadig råere.

Mens politikere i valgkampmodus bedyrer en mer kraftfull og treffsikker kriminalitetspolitikk, som de antakeligvis ikke tror på selv, så går dagene som de pleier i folkhemmet.

Ved nitiden i dag ble kvinnen skutt i en trikk i bydelen Majorna i Gøteborg. Kvinnen er truffet i magen, ifølge svensk politi. Skuddet ble avfyrt av en mann som også var i trikken.

– Kvinnen er våken og kan snakke. Den første vurderingen fra ambulansen er at tilstanden er stabil, sier Peter Adlersson, pressetalsperson for politiet i region Vest, til det svenske mediet SVT. Kvinnen skal ha gitt et signalement av gjerningsmannen.

Litt før klokken 11 meldte politiet at de har pågrepet en mann i 60-årene, mistenkt for drapsforsøk og grove våpenlovbrudd.

Polititet vet ikke hvor mange andre personer som var på trikken da hendelsen skjedde, men ingen andre skal ha blitt skadet. Det er uklart om kvinnen og mannen kjenner hverandre fra før.

– Han rettet våpenet mot henne, men jeg vet ikke om hun var det tiltenkte offeret. Kvinnen har ikke gitt oss navn eller lignende, sier Peter Adlersson til Expressen.

Politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk.

At en kvinne blir skutt på en trikk burde vekke oppsikt, men symptomatisk nok får ikke dette drapsforsøket noen særlig oppmerksomhet i norske medier. Her har vi nok med å diskutere avlivningen av hvalrossen Freya.