Islam

Først Rushdie, så Wilders. – Alle muslimer vil ha hodet til Geert Wilders

Fredagens terror mot Salman Rushdie ser ut til å ha gitt blod på tann til dem som avskyr friheten vår. En pakistansk politiker tilbyr nå den som kan skjære hodet av den nederlandske politikeren Geert Wilders hele 200 millioner kroner. "Vi vil ha hode. Alle msulimer vil ha hode", skrev politikeren på Twitter før kontoen hans ble stengt ned. Bryr "de pene" seg eller vil de ikke ta i Wilders uansett hvilke groteske trusler han utsettes for?

Mange lot seg sjokkere over angrepet på Salman Rushdie i USA på fredag. Rushdie har hatt en dødsfatwa på seg i 33 år, og mange trodde nok at luften var gått ut av ballongen, at saken hadde dødd ut. Men da kjenner man ikke den islamske hevnkulturen. I henhold til islamske tekster skal en «synder» forfølges til siste slutt. Dette så vi allerede i Medina etter at Muhammed fikk makt der etter sin mislykkede misjonering i Mekka. De som hadde kritisert Muhammed eksempelvis på verselinjene (poeter) ble likvidert da Muhammed hadde karret til seg makt.

Geert Wilders har vært Nederlands fremste islamkritiker i rundt 20 år. Han har vært et topp trofé for de voldelige islamistene like lenge, og har derfor levd med et vanvittig sikkerhetsoppbud gjennom årene der han flyttes rundt konstant, inkludert inn i en fengselscelle når myndighetene mener de ikke kan klare å beskytte han godt nok. Han er med andre ord frarøvet et vanlig, anstendig liv, inkludert sammen med hustru og barn.

Wilders er med andre ord et levende bevis – sammen med Rushdie – på hvordan maktislams hevnkultur fungerer i praksis.

Wilders dødssynd er blant annet at han vil forby koranen i Nederland på linje med at Mein Kampf er forbudt. Wilders argument er at koranen oppfordrer til vold og drap.

200 millioner i dusør

Hvor forhatt Wilders er i visse kretser, som omfatter millioner av troende kloden over, viser en pakistansk politikers reaksjon på Twitter. På lørdag postet Rehan M. Sabir, medlem av Pakistan Muslim League, denne tweeten:

At denne Sabir ikke ser ut til å være særlig stø i engelsk, vil nok ha lite å si for hans uttrykte blodtørst, en blodtørst han deler med et ukjent antall muslimer i Norge. Vi husker godt da PST etter Prideterroren i sommer sa at de hadde «oversikt» med ikke «kontroll» over enkeltpersoner, og det gjaldet for hele landet, som da Pride ble avlyst i Mo i Rana.

Twitter svarte med å stenge kontoen til Sabir samme dag.

Wilders har på ny mottatt flere andre drapstrusler etter Rusdie-angrepet, noe han la ut selv på Twitter: «Og flere idioter begynner å true meg. Gå bort.»

 

Fatwaen på lørdag er ikke den første Wilders har mottatt. Også da han utlyste en tegnekonkurranse med Muhammed-tegninger i 2018, førte det til at lederen av det pakistanske shariapartiet Tehreek-e-Labbaik, Khadim Hussain Rizvi, lovet at den dagen hans parti fikk makten skulle Wilders halshugges.

 «Når regjeringen vår er på plass, vil vi halshugge deg», heter det i tweeten sendt 24. oktober. Under var det en video av Rizvi.

Videoen ble sendt av Rizvi til Wilders via Twitter. Wilders omtales blant annet som «grisen fra Nederland». Drapsfatwaen førte til at Twitter suspenderte kontoen til Rizvi. Samtidig tok Wilders truslene så alvorlig at han avlyste tegnekonkurransen. 

Også en annen pakistaner, cricketspilleren Junaid I, hengte seg på Rizvis utspill og satte et beløp på Wilders’ hode. Junaid I. ble dømt til ti års fengsel  for å ha forberedt et angrep på partilederen. Cricketspilleren reiste fra Frankrike til Nederland for å stoppe konkurransen og ble dømt i en domstol i Rotterdam. Junaid I. hadde da ankommet Italia ni år tilbake, før han flyttet videre til Frankrike.

Derfor tar de «pene» avstand fra ham

I 2008 varslet Wilders at han ville lage en korankritisk film. Da raslet stormuftien av Syria med sablene og varslet at en slik film kan skape «blodbad og opptøyer» i Europa, og at i så fall var dette Wilders skyld. Nederlandske myndigheter ba Wilders droppe planene, og landets utenriksminister den gang kalte Wilders inn på teppet.

Geert Wilders har advart om islamsk ekstremisme i en årrekke. Ingen partiledere har villet innrømme at Wilders har hatt rett. Det er det fem grunner til mente en landsmann og professor i 2015.

Peter van Ham, seniorforsker ved Clingendael, et nederlandsk forskningsinstitutt om internasjonale relasjoner. Han slo fast at leder av Frihetspartiet, Geert Wilders, fremdeles er en ensom politisk svale, det til tross for at terrorister ”myrder mens de holder koranen i hendene”. De ”liberale progressive insisterer (likevel) på at ingenting av dette har noe å gjøre med islam. Ikke en eneste nederlandsk partileder eller opinionsdanner vil innrømme at Wilders har rett. Det er fem grunner til det,” sier van Ham.

Den første grunnen er at da må de gi opp ideen om den suksessrike multikulturen og dermed også gi slipp på tanken om at Wilders er en større trussel enn radikal islam.

Den andre grunnen er nok en hard nøtt å knekke. De må innrømme at de tok feil, som jo er en nær sagt uoverkommelig øvelse for både politikere, akademikere og journalister/redaktører. Man tror en slik innrømmelse vil ødelegge ens renommé.

Den tredje grunnen er økonomisk: svært mange lever av asylindustrien og integreringsarbeid – akkurat som i Norge.

For det fjerde kan en innrømmelse få geopolitiske konsekvenser. Man kan ødelegge relasjonene til islamske land, som despotene i Saudi-Arabia som trives med å piske mennesker på den hellige fredagen, som småbarnsfaren Rauf Badawi.

Til slutt: Man må ikke undervurdere det personlige hatet mot Geert Wilders. Slik hat finner man jo også i de såkalte tolerante, liberale og progressive rekkene. Jo mer rett Wilders får, dess mer intenst vil de hate ham. Han skal ødelegges og totalt marginaliseres.

Sistnevnte er nok en hovedforklaring på hvorfor ikke MSM i Norge ikke omtaler det ferske trusselbildet i kjølvannet av Rushdie-attentatet.

(Fotomontasje: HRS)