Aktuelt

Terror i Berlin?

En bil har blitt kjørt inn i en folkemengde i Berlin, Tyskland. Det meldes om mange skadde.

Hendelsen fant sted utenfor et varehus i Rankestrasse i Charlottenburg-området. Ifølge Spiegel skal det i tillegg til de mange skadde være én død person.

Ingen ytterligere informasjon er tilgjengelig på nåværende tidspunkt og politiet nektet å kommentere, melder Mirror.

Ett bilde som sies å være fra stedet viser et kaos av stoler og bord.

Dette har skjedd nær åstedet for et dødelig angrep 19. desember 2016, da Anis Amri, en avvist tunisisk asylsøker med islamistiske forbindelser, kapret en lastebil, drepte sjåføren og deretter pløyde bilen inn på et overfylt julemarked i det vestlige Berlin. Ytterligere 12 mennesker ble drept i tillegg til at 48 andre ble skadet. Amri ble skutt og drept av italiensk politi på flukt fra Tyskland.

Islamister som er en sikkerhetstrussel har økt dramatisk i Tyskland. I 2011 utgjorde gruppen anslagsvis 3.800 personer. I 2017 mente sikkerhetsmyndighetene at tallet var oppe i rundt 9.700 personer. Det er en voldsom økning av personer som kan begå terror. Hva anslagene er i dag, er vi ikke kjent med.

Politiet skal ha pågrepet den antatte sjåføren, men det er uklart om det var en ulykke eller en forsettelig handling.