Innsparket

Rystende video: ung jente forteller om hund som ble sparket til døde i park

Sønderknust forteller en ung jente at hunden hennes Lea ble sparket til døde av en somalier i en park. Hun ber om hjelp til å finne gjerningsmannen.

Den sønderknuste jenta er åpenbart hos veterinæren når videoen spilles inn. Her sitter hun med døde Lea i armene.

– Nå har jeg fått Lea tilbake, sier hun gråtkvalt, og legger til:

– Det som er igjen, liksom.

Hun forteller at det er blitt tatt nye røntgenbilder. Det er konstatert at Lea har knust hele hodet, hodet sprakk, og hun har fått flere andre brudd etter å ha blitt sparket.

Lea var tydeligvis enda i live da de kom til veterinæren, ut fra hva jenta hikster frem:

– De har ikke funnet noe mer på kroppen annet enn de frakturene i skallen, men det var nok til å måtte la henne slippe. Nå venter jeg på at mamma skal komme, hikster hun.

Ut fra hva hun videre forteller kan det tyde på at det var en venn av henne, Carlos, som luftet hunden i parken. Hun sier heller ikke hvilken park eller by det er snakk om, men man kan tolke det til Oslo.

– Det var en somalier i parken som har sparket Lea i hodet og stukket av. Jeg vet ikke helt, jeg kom jo hit og da var Lea død, og Carlos har gått ut for å snakke med politiet.

Hun forteller videre at det var moren som hadde ringt politiet på veien inn. Til politiet gir Carlos forklaring om hva han hadde på seg og hvordan han så ut, men hun har liten tro på at man «kan finne en somalier i en park». Dessuten er han «garantert ikke der mer», legger hun til, men håpet hennes er at noen andre kan vite noe.

– Hvis noen kjenner noen av de somalierne som henger rundt i parkene i byen, så vet helt sikkert en av dem hvem som har sparket ihjel hunden min.

Hun avslutter den hjerteskjærende videoen med:

– Lea har aldri gjort noen noe galt. Hun var så snill, sier den utrøstelige jenta.

Det er å håpe at politiet tar denne saken på det alvor den fortjener. Dette er en voldskultur som verken må befeste eller utvikle seg. 

Videoen er lastet opp på YouTube 9. juni 2022, altså i går, men noen mener å ha sett den før, kanskje for ett eller to år siden. Uansett om denne grusomme hendelsen er nylig eller ikke, så er den så grotesk at den fortjener oppmerksomhet. Vi sparker ikke dyr ihjel i Norge, det skal slås hardt ned på.