Aktuelt

PST har siktet en mann for deltakelse i terrororganisasjon

Mannen ble pågrepet tirsdag i Oslo og siktet for terrordeltakelse. Samtidig ble en student pågrepet i Bulgaria. Ifølge VGs informasjon skal mennene være brødre. 

Pågripelsene skal være en del av en koordinert aksjon med bulgarske myndigheter. Mens den pågrepne unge mannen i Oslo er siktet for terrordeltakelse, er det uklart hva mannen i Bulgaria er siktet for.

– De er begge norske statsborgere. Det var en samkjørt operasjon grytidlig i går morges i Oslo og Bulgaria i en mindre by utenfor hovedstaden. Operasjonen ble ledet av PST i samarbeid bulgarsk politi og Oslo politidistrikt, sier Martin Bernsen i PST til VG.

Den pågrepne mannen i Oslo nekter all straffeskyld. Advokat Per Zimmer i Vaag og Zimmer advokatfirma sier til VG at det på nåværende tidspunkt ikke er aktuelt å kommentere siktelsen – utover at han nekter for å ha deltatt i noen terrororganisasjon. Han nekter således straffskyld etter siktelsen.

Siktelsen knytter seg til straffelovens paragraf 136a, som gjelder «den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon».

Ifølge VGs opplysninger er de to siktede omtalt i en tidligere dom mot en annen person, hvor de kobles til terrororganisasjonen IS.

Ifølge NRK skal mannen fremstilles for Oslo tingrett onsdag ettermiddag kl. 14. Politiadvokat Thomas Blom fører fengslingssaken for PST.