Innvandring

Opprørende video viser gutt som mishandles på skoleveien av eldre ungdom

Gutten på videoen heter Ville. Videoen av sønnen som blir angrepet og truet fant faren til Ville på nettet, angivelig lagt ut på TikTok av ungdommene som sto bak mishandlingen. "Fengsle og utvis", skriver Sverigedemokraterna på Twitter.

Det er brutalt, det er feigt, og ifølge Villes far, Max Roth, viser ikke videoen hele hendelsesforløpet. Ungdomsgjengen skal ha bestått av fem gutter med innvandrerbakgrunn, betydelig eldre enn Ville, hvorav to tok aktiv del i mishandling av sønnen.

I videoen kan man se hvordan ungdommen angriper Ville og slenger ham i bakken.

– Jeg skal fuckings brenne ned hele den fuckings familien din! skriker ungdommen til den yngre gutten.

 

Ifølge Samnytt la faren til Ville ut en etterlysning av gjerningspersonene på sin egen Facebook-side.

«Min sønn Ville ble mishandlet av 5 personer i dag på vei hjem fra skolen, hele hendelsen er ikke filmet.. men en del av hendelsen. 2 av personene sparket ham da han lå på bakken.. resten kan du se selv..alt er ikke på film. En av de som deltok har filmet og lagt det ut på sosiale medier… derfra fikk vi filmen. Vi kjenner til 3 personer som var involvert i dette, men vi ønsker å vite hvilke andre som var involvert og mishandlet sønnen min. Ta kontakt om du vet noe. Alt er politianmeldt! 0708-133808 nå får det være jævla nok! ?»

Må få konsekvenser

Sverigedemokratene la videoen ut på Twitter onsdag, etterfulgt av kommentaren «Fengsle og utvis». Partiets rettspolitiske talsperson, Tobias Andersson, delte også videoen på egen Twitter-konto, hvor han skrev at faren Max må kjenne på et fryktelig sinne og frustrasjon.

«Det sier noe om straffene i Sverige når gjerningsmenn ler så mye av dem at de selv åpenlyst sprer sine voldshandlinger», skrev han videre.

Rasistisk

Andre svenske kommentatorer mener derimot at den dokumenterte volden er helt alminnelig krangling mellom unggutter, og at det er rasistisk å fokusere på at voldsutøveren har innvandrerbakgrunn. Mens enkelte kommenterer under SDs Twitter-post at videoen mangler kontekst, går andre lengre i å bagatellisere hva Ville utsettes for.

Twitter-bruker Kaj Linna synes å mene at den langt eldre ungdommen behersket seg til tross for at han var forbannet. Ungdommen brukte verken knyttnever eller spark, fastslår Linna, og hevder at alle som mener videoen er drøy egentlig selv er hatefulle rasister.

Hvis man i fullt alvor tror det er rasistisk å bli forferdet over at flere langt eldre gutter mishandler og drapstruer en ung gutts familie og sågar filmer det og legger det ut som underholdning på sosiale medier, da er løpet virkelig kjørt.

(Illustrasjonsfoto: HRS)