Aktuelt

Tre tenåringsgutter pågrepet med bombe

Nå er kanskje håndgranatenes tid forbi i Sverige, de har gått over til bomber.

Bomben var plassert ved Stockholm sentralstasjon og ble funnet tirsdag kveld.

Politiet startet en større aksjon sentralt i Stockholm, i området rundt Tegelbacken og Centralbron, etter at en mistenkt farlig gjenstand ble funnet. Den nasjonale bombegruppen ble sendt til stedet for å undersøke saken. Ett område rundt sentralstasjonen ble avsperret og i nesten fem timer ble trafikken omdirigert.

Ved midnatt, mer enn fire timer senere, meldte politiet at gjenstanden ikke lenger ble ansett som farlig, etter at bombegruppen hadde tatt de nødvendige grep.

Onsdag morgen melder politiet at tre gutter i tenåringsalderen er pågrepet, mistenkt for «forberedelse til mord» eller til «grov offentlig ødeleggelse». En skulle kanskje tro at mistanken kvalifiserer til terrorforsøk, men det er en betegnelse politiet ikke tar i bruk – uvisst av hvilken grunn.

Tenåringsguttene hadde med seg bomben og utstyr for detonering, ifølge svenske medier. I tillegg skal de ha hatt med klær som kunne brukes til maskering. Ifølge politiet er det uklart om bomben skulle brukes på sentralstasjonen.

Politiet forteller at de anholdte guttene har koblinger til kriminelle miljøer. Guttene har så langt ikke kommet med noen noen innrømmelser, men de vil bli avhørt på nytt i løpet av dagen.

Utover dette er politiet tause om hendelsen og ønsker ikke å gå i detaljer.