Den kulturelle revolusjonen

Stenger anti-demokratiske skoler i Sverige. Hvorfor ikke alle?

Svenske skolemyndigheter stenger ned to islamistiske skoler, en i Stockholm og en i Gøteborg. Man frykter at skolenes ledelse radikaliserer barna og skyver dem ut av det demokratiske fellesskapet basert på menneskerettigheter. Skoleledelsene skal ha tette koblinger til det totalitære Brorskapet. Hvorfor får dette pågå år ut og år inn? Hvor er omsorgen for barn som utsettes for disse ødeleggende kreftene? Hvor er omsorgen for Sveriges fremtid?

De private, islamske skolene for barn og unge i Sverige har gjentatte ganger vist seg å være bolverk for islamistisk hjernevask. For kort tid siden ble den tidligere representanten i Riksdagen, Abdirizak Waberi (55), dømt til 4,5 års fengsel for grov hvitvasking og brudd på regnskapsloven.

Somaliske Waberi var tidligere rektor på friskolen Römosseskolan i Göteborg, som i flefoldige år har hatt søkelyset på seg grunnet ekstremisme blant lærerpersonell. I perioden 2010-14 representerte han Moderaterna i Riksdagen, og satt da i forsvarskomiteen (sic). Siden 2017 har Waberi ledet et islamist-parti i Somalia: National Unity Party.

«Stolte over å være muslimer»

På Römosseskolan lever barn i islam hele dagen: fem bønner, kjønnssegregering, opplæring i arabisk, koransitering, islamundervisning, og selvsagt serveres det halalmat. Målet er at «elevene skal kjenne seg stolte over å være muslimer».

Da skal vi se på hva Waberi personlig tror på:

Kvinner og menn som ikke er gift eller i nærmeste familie, skal ikke være i samme rom. Det finnes ikke noe som heter islamisme, kun islam. I SVT-dokumentaren, «Slaget om muslimerna» (2009), kommer det frem at hans drøm for ethvert samfunn er kalifatet styrt av koranen og sharia. Menn kan ha fire hustruer, kvinner kan kun ha en ektemann. Kvinnelige TV-anker i Sverige skal kunne bruke hijab, jenter og gutter skal segregeres. Sex utenfor ekteskap er (selvsagt) forbudt. Musikk og dans er forbudt. Fysisk mishandling av kvinner i ekteskapet er akseptabelt i henhold til islam.

Tross alt dette som er avdekket, får Römosseskolan fortsatt ha de ideologiske klørne i barn og unge. Det er knapt til å tro. Millioner av skattekroner strømmer fortsatt inn på skolenes konto, tross at Skoleinspeksjonen flere ganger har prøvd å stenge ned skolene.

Igjen er Skoleinspeksjonen på banen og bestemmer at to andre skoler skal stenges ned. Skolene det gjelder er Framstegsskolan i Rågsved og Imanskolan i Uppsala. Begges aktiviteter drives av Stiftelsens Fremtidsskole, tidligere Stiftelsen Islamisk Skole i Stockholm og Stiftelsen Imanskolan i Uppsala. Vedtaket falt i går.

Skoleinspeksjonen har tatt en gjennomgang av eierne og ledelsene ved skolene. Det viser seg at flere sentrale personer tidligere har vært en del av ledelsen i Römosseskolorna  i Gøteborg.

Skoleinspeksjonen lener også sitt vedtak om nedstengning på Sikkerhetspolitiet (Säpo), som vurderer at elever i skolen «risikerer å bli utsatt for radikalisering ved å leve i et miljø som går inn for å skape enklaver i samfunnet i stedet for respekt for menneskerettigheter og grunnleggende demokratiske verdier».

Det viser seg også at flere personer som tidligere satt i stiftelsenes styre, har tilknytning til Det muslimske brorskapet. Alt avvises av stiftelsens advokat, Dan Eliason:

– Hvis det er dette Sikkerhetspolitiet hevder, bør skolene være stengt på dagen. Skoleinspeksjonen avgjørelse er basert på upresis og vag kritikk som ligner på rene konspirasjonsteorier, sier han til Dagens Nyheter .

På de to nevnte skolene går det rundt 300 barn.

Endog IS-medlemmer som lærere

Vetenskapsskolan i gettoen Angered i Gøteborg, har også hatt et sterkt søkelys på seg de aller siste årene. I 2019 kom det frem at minst fire hjemvendte IS-terrorister var ansatt ved skolen. Blant de ansatte personene som har vært en del av IS-kalifatet var en 33 år gammel kvinne som reiste til Syria i 2013 sammen med ektemannen, Hassan Al-Mandlawi, som var befal for IS.

Det finnes videoklipp av Al-Mandlawi da han strupeskar to menn, noe han er blitt dømt til livsvarig fengsel for. Familien til Al-Mandlawi, altså kone og barn, skal ha vært i området da dette skjedde.

En annen kvinne i 60-årene som tidligere jobbet ved en kommunal førskole i Gøteborg har flere forbindelser til IS. Hennes sønn, Kamal Badri, reiste til Syria og IS. Kvinnens datter er gift med en IS-terrorist. 60-åringen reiste også selv til kalifatet sammen med datteren. Også hun ble ansatt ved Vetenskapsskolan da hun returnerte til Sverige. De to andre, begge menn, drev i henhold til egne påstander kun med «hjelpearbeid» i IS-kontrollerte områder.

Denne skolen mottok 223,7 millioner skattekroner i form av skolepenger fra 2013 til 2019. Nå er den stengt ned etter at den byttet navn til Safirskolan.

Man må spørre seg: Hvorfor stenges ikke alle disse islamistiske skolene? Sverige fremstår som et land som mer og mer drukner i islamsk ekstremisme. Den befinner seg overalt. Hvis det var tak og fornuft i politikerne i Riksdagen, hadde man stengt ned alle islamske skoler for lenge siden og bannlyst ekstremister fra enhver kontakt med barn og ungdom. Men dette kommer nok ikke til å skje. Da må man jo gripe reelt fatt i islam, og det våger man ikke. Politikerne vet nok at motreaksjonene vil kunne bli massive fra de inderlig troende rekkene.

Derfor ofrer man heller barna, og dermed Sveriges fremtid.

(Illustrasjonsfoto: HRS)