Aktuelt

Har stortingsadministrasjonen vært hjernedød?

Det er nesten som en tror det ikke er sant, men ifølge Adressavisen har Stortingets administrasjon utbetalt reisegodtgjørelser uten dokumentasjon frem til 2018. Og politikerne har åpenbart vært fornøyd med ordningen.

Stortinget administrasjon kan ikke gjøre rede for hvor mange politikere som har fått utbetalt reisegodtgjørelse uten å levere reiseregning. De vet det faktisk ikke, for praksisen skal ikke ha blitt strammet inn før i 2018.

Fram til da skal det ha vært mulig for politikerne å omgå retningslinjene som krevde at politikerne leverte reiseregninger for alle reiser som ble dekket av Stortinget, skriver Adresseavisen, ifølge NTB.

Alt det politikerne trengte å gjøre, var å skrive under på at det dreide seg om tjenestereiser. Og Stortinget lot politikerne slippe å oppgi informasjon om reisene. Du snakker om politikere som er overbevist om egen fortreffelighet, mens de daglig  – i alle fall når de er tilstede på tinget – gjør hva de kan for å kontrollere vanlige folks gjøren og laden.

Siden kontrollen var fraværende fra Stortingets administrasjon, aner de heller ikke omfanget av praksisen.

– Jeg har ikke noen dokumentasjon på omfanget. Vi har i dag et totalt annet regime rundt de kravene som stilles til disse tjenestereisene, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen til Adresseavisen.

Ja, det skulle bare mangle at ikke Stortinget i dag har «et totalt annet regime» – men det har seg jo også slik at dette regimet er avdekket til å heller ikke være mye å skryte av. Tilliten til våre øverste folkevalgte og Stortinget svekkes hver gang det kommer nyheter derfra.