Aktuelt

Document og Resett søker pressestøtte

Totalt 163 aviser har i år søkt om pressestøtte, eller såkalt produksjonstilskudd, som er den største mediestøtteordningen hos Medietilsynet, melder M24. Medietilsynet har nærmere 390 millionar kroner som skal fordeles i år. Det er 16 nye søkere i år, og blant disse finner vi blant andre Document,…

Totalt 163 aviser har i år søkt om pressestøtte, eller såkalt produksjonstilskudd, som er den største mediestøtteordningen hos Medietilsynet, melder M24.

Medietilsynet har nærmere 390 millionar kroner som skal fordeles i år.

Det er 16 nye søkere i år, og blant disse finner vi blant andre Document, Resett, Filternyheter.no og Avisa Oslo.

Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, mener at de mange nye søkerne viser både at det «skjer mye i avismarkedet» og at «støtteordningen er viktig for mangfoldet».

Men akkurat det kan vi vel vente med å slå fast til vi ser hvem som faktisk tildeles pressestøtte, og det får vi vite til høsten.

M24 viser til at for å få slik støtte er det en rekke kriterier som skal oppfylles. For eksempel må publikasjonen ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.