Juridisk

Høyt elsket mor, sønn (18) og datter (9) brutalt drept av Putins bomber

Tatyana Perebeynos ble drept sammen med sine to barn under bombing i Irpin ved Kiev. Russisk artelleri regnet ned over den flyktende familien til tross for løftet om våpenhvile. Dødsfallene sendte sjokkbølger over hele kloden da bilder viste blodfargede kropper. Perebeynos var en høytstående regnskapsfører som ferierte sammen med arbeidskolleger i fjellene i Georgia bare dager før krigen brøt ut.

Dette er Putins sanne ansikt.

En hengiven tobarnsmor som nådeløst ble drept sammen med sine små barn av russisk beskytning under en «våpenhvile», var en høytstående revisor som tidligere hadde flyktet fra volden i Donetsk øst i Ukraina.

Tatyana Perebeynos ble drept sammen med datteren Alise (9), og sønnen Nikita (18), etter at russisk artilleri regnet ned over den lille familien da de desperat flyktet fra den beleirede byen Irpin, som har blitt stående uten vannforsyning, elektrisitet og oppvarming.

Sjokkbølger

Fotografiene av den unge familien med deres to terriere som pep ved likene, sendte sjokkbølger over hele verden på mandag da det ble klart at Vladimir Putins ‘humanitære korridorer’ rett og slett var en bløff.

Etter å ha flyktet fra separatiststyrker i Donetsk, flyttet familien til utkanten av den ukrainske hovedstaden for fire år siden, hvor de planla å pusse opp sitt nye hjem som skulle bli en trygg hule for barna på vei mot voksen alder.

Perebeynos var regnskapssjef i et IT-foretak. Hun var en elsket kollega som hadde en «god sans for humor» og var kjent i selskapet for å ha en imøtekommende personlighet og mild fremtoning.

Foto fra Tatyanas Facebookprofil.

Perebeynos’ jevnaldrende hyllet henne i kjølvannet av hennes død som en som var «lys, vittig, bestemt. Hun var som en storesøster for hele teamet vårt».

Putin i full benektelse

Hjerteskjærende opptak, tatt søndag i Irpin, bekreftet at russiske styrker angrep tett befolkede sivile områder der menn, kvinner og barn forsøkte å flykte fra landet. Putin benektet samme dag at Russland stod bak bombing av ukrainske byer.

For litt over to uker siden drakk Perebeynos vin og pratet med kolleger sent på kvelden under en tredagers arbeidsreise til Georgia. Hun var kjent som en ambisiøs kvinne med tydelige fremtidsplaner for seg selv og barna.

Men Perebeynos skulle aldri få realisere sine egne drømmer. Hun, Alise og Nikita levde i frykt for russiske okkupanter og hadde ikke vært i stand til å flykte tidligere fordi de tok seg av Tatyanas syke mor.

De to Yorkshire terrierne til familien.

De sluttet seg til en mannlig familievenn og ble tatt over en bro før de fikk beskjed om å krysse en utsatt gate nær Kiev som en del av en humanitær evakueringsrute som lovet dem trygg passasje.

Men trioens liv ble avsluttet da de ble utsatt for ild fra en bølge av russiske mortergranater.

Bilder tatt på stedet viste blodgjennomvåte laken som dekket kroppene deres, med deres siste gjenværende eiendeler spredt utover veikanten ved siden av dem.

Nå sitter ektemannen tilbake med den smertefulle oppgaven å skulle begrave sin kone og to barn etter det barbariske angrepet.

– Det finnes ingen ord

Både venner og kolleger slet med å oppsummere sjokket og sorgen som fulgte den brutale døden til Perebeynos.

«I de vanskeligste øyeblikkene… da et granat ødela leiligheten deres, da de måtte sove i kjelleren – mistet hun ikke sin styrke og sin urokkelige sans for humor, og holdt humøret oppe til alle rundt henne.

Det finnes ingen ord for å beskrive vår sorg eller for å reparere vår smerte. Men for oss er det avgjørende å ikke la Tatyana og barna hennes Alise og Nikita bli noe annet enn statistikk. Bare tre dager før krigen var vi i Georgia og la planer for fremtiden, og nå skriver vi en nekrolog for Tatyana og hennes barn.»

Denne lille familien ble altså drept under en antatt «våpenhvile» som skulle sikre at sivile kunne rømme den beleirede byen ved hjelp av en humanitær korridor. Dette kan vanskelig kalles annet enn krigsforytelser iscenesatt av Putin.

Hvil i fred Tatyana, Nikita og Alise. Vit at dere huskes langt utover Ukrainas grenser nå.

 

Hovedfoto: Den drepte familien, Daily Mail