Islam

Vi har mindretallssharia

Vi har i virkeligheten tapt overfor et muslimsk mindretall i Danmark. Vi er altfor ettergivende.

Det betyr at vi stille og rolig innretter oss etter den gruppen muslimer som bor i Danmark, men som burde bo i Midtøsten. Vi har derfor selv skylden for at det er innført mindretallssharia i Danmark.

Det siste eksemplet er de to muslimske lærerstudentene som klagde til Ligebehandlingsnævnet (den danske diskrimineringsnemnda, red.) fordi de følte seg diskriminert. De fikk avbrutt praksisoppholdet da de nektet å håndhilse på menn. De ble tilkjent 25.000 kroner (over 33.000 NOK, red.) hver i erstatning av nemnda.

Les mer om denne saken – for siste ord er ikke sagt (red.)

Verdier og tradisjoner

Det er langt fra første gang at klager av denne typen har ført til en erstatning. I 2015 fikk for eksempel en mannlig drosjesjåfør 10.000 kroner (over 13.000 NOK, red.) i erstatning fordi hans søknad om en spesialoppgave i drosjeselskapet ble forbigått. Arbeidsgiveren vurderte ikke søknaden fordi sjåføren tidligere hadde tilkjennegitt overfor en kvinnelig overordnet at det var galt å gi et håndtrykk til en kvinne. Han kunne til nød håndhilse første gangen, men ikke de påfølgende. At sjåføren tidligere hadde harselert med at det kun ble servert spekepølse som pålegg når bedriften sørget for frokost til de ansatte, er en annen sak. Han anså spekepølsen som manglende forståelse av islam.

Generelt kan man lese i denne saken at han er av den oppfatning at det ikke er han som må rette seg etter danske forhold, men at det skal gå begge veier. Med andre ord: Han mener at vi vanlige dansker skal tilpasse vår livsstil til denne type muslimer. Det er uutholdelig.

Ligebehandlingsnævnet gjør seg – med deres erstatninger til utilfredse muslimer – skyldig i å dytte utviklingen i en retning som setter vår kultur og levesett under press. De klagende muslimene er til gjengjeld skyldig i at vi er flere som begynner å bli ufattelig lei av muslimenes evige klaging og forsøk på å endre våre verdier og tradisjoner.

Alltid muslimene

De to eksemplene fra Ligebehandlingsnævnet illustrerer nøyaktig hvorfor 28 prosent av danskene for et par år siden, i en undersøkelse fra Mandag Morgen, svarte at de enten var helt eller delvis enige i at muslimer bør sendes ut av Danmark. (Du kan lese om undersøkelsen her, red.)

For meg er det ikke overraskende at 28 prosent av danskene mener som de gjør. Men det er trist for den gruppe muslimer i Danmark som gjør hva de kan for å tilpasse seg. De går på jobb. De tar en utdannelse og håndhilser på det motsatte kjønn.

Når det er sagt så er det på sin plass at man lærer seg dansk, tar en utdannelse og jobber hvis en bor i Danmark. Men uansett hvordan man snur og vender på det, er det alltid muslimer som skaper problemene. Det er ikke buddhister, jøder eller hinduer. Det er alltid muslimene.

Problemet er at ingen for alvor setter foten ned overfor dem som ikke vil tilpasse seg – og de er blitt for mange. De tar for mye plass, og de er til og med frekke nok til å presse sitronen så hardt at de også får klemt ut en erstatning fra Ligebehandlingsnævnet når de øyner muligheten.

Det er uforståelig for meg at muslimer i Danmark og resten av Europa slipper unna med å innføre det som kan kalles mindretallssharia. Kommer en til Danmark har man en forpliktelse til å tilpasse seg vår livsstil. Det er ikke vi som skal tilpasse oss deres livsstil.

Og sharia hører til i Midtøsten. Ikke i Danmark.

(Artikkelen ble først publisert i Ekstra Bladet. Oversatt av Rita Karlsen)