Om HRS

HRS utklasset alle journalister i sosiale medier i 2021

Dette er virkelig en gledelig nyhet! HRS danket nemlig ut hele den norske journaliststanden i sosial medier i 2021. Storyboard, som måler artiklers engasjement i sosiale medier og som sjekker hvilke «Journalister, skribenter, bloggere og kommentatorer som skapte mest engasjement med sakene de publiserte», viser at i 2021 troner Julie Dahle på topp sammen med Rita Karlsen. De to knuste dermed alle journalister fra NRK, Dagbladet, VG, TV2 og Aftenposten.

At Julie Dahle og Rita Karlsen fullstendig utklasset hele journaliststanden, er formidabelt for spredningen av informasjon fra HRS/rights.no.

Fagskribent Julie Dahle, HRS

Vi retter en stor takk til våre lesere. Uten dere hadde disse resultatene selvsagt ikke vært mulige å oppnå. Resultatene i sosiale medier forteller oss også at engasjementet i befolkningen på innvandrings- og verdispørsmål lever i beste velgående. Og akkurat det bør ikke minst Stortinget og gammel-mediene merke seg. HRS har alltid ligget forut for sin tid, og det har kostet, men det har også gitt hyggelige resultater som de vi ser i dag.

Slik er topp ti-listen:

 

Som dere ser, er Dagbladet først på en 4. plass, slått av Julie med over 500.000 reaksjoner, mens Document inntar en solid 8., 9., og 10. plass.

Banebrytende

Julie Dahles triumf overrasker meg ikke, da Julie har levert solide artikler og banebrytende analyser gjennom hele 2021. Hun har blitt et særdeles viktig tilskudd til HRS, og hun har gang på gang vist at hun ikke er redd for å utfordre konsensus blant makteliten. Julie ruler!

I 2020 var det meg som inntok 1. plassen, med over 3,2 millioner reaksjoner i sosiale medier, over 1 million flere enn Documents Øyvind Thuestad på 2. plass.  Julie fikk i 2021 938.000 reaksjoner. Hvorfor denne diskrepansen? For HRS’ vedkommende er svaret langt på vei å finne i Facebooks algorytmer. Facebook bremser oss stadig, og oftere i 2021 enn i 2020. Bremsen er der per i dag, både på min forfatterside på Facebook og på rights.no på Facebook. Derfor er vi mer og mer avhengige av at dere lesere deler våre artikler i sosiale medier.

Selv kom jeg på en 6. plass, hvilket overrasker meg i positiv forstand. Jeg har vært sykemeldt gjennom hele 2021 siden slutten av januar i fjor, først heltidssykemeldt de første månedene, deretter gradert sykemelding. Årsaken er utmattelse etter alle årene med angrep på min person i mediene, ikke minst fra Ap siste nesten to årene. Man tror man klarer å heve seg over småligheten, men underbevisstheten fanger nok opp det uredelige. Jeg håper dog snart å være tilbake for fullt.

I dag gratulerer vi Julie og Rita med en formidabel innsats i året som gikk! Takk til dere begge, og igjen takk til alle leserne som gjør denne suksessen mulig.