Den kulturelle revolusjonen

Sønnen ble utsatt for fornedringsvold – faren tiltalt for «hets mot folkegruppe»

Da sønnen (15) til Jonas (46) ble utsatt for grov mishandling av en innvandrergjeng, og hele familien ble truet, uttrykte faren sin vrede på Facebook. Her sa han blant annet at overgriperne var "avfall" som burde utvises fra Sverige. Nå står han selv tiltalt i retten.

– Det har vært en surrealistisk opplevelse fra begynnelse til slutt, sa Jonas Serneholt til EXact24 om at han er tiltalt i denne saken, melder Fria Tider.

For Serneholt er det uvirkelig at rettsvesenet velger å tiltale han, heller enn å beskytte ofrene for kriminalitet.

 – Vår «bitch»

Det var i oktober 2019 at hans daværende 15-årige sønn ble brutalt overfalt av en innvandrergjeng nær Viksjöskolan i Järfälla. Gutten ble slått og sparket, også med slag mot hodet. Totalt skal det har vært seks personer med på overfallet, men én av dem «administrerte» overfallet ved å motta instrukser via mobiltelefonen. Her het det «knekk nesen hans» og lignende.

Etter overfallet, der 15-åringen også fikk knust sin mobiltelefon, fikk han beskjed om at nå var han deres «bitch».

«Sier vi at du skal stjele en motorsykkel, gi oss penger eller selge narkotika, har du ingenting å si i mot, vi dreper familien din da», ifølge dommen. Han fikk videre høre at hvis noe av dette nådde politiet så skulle de drepe han, hans mor og far, hans søster, ja, alle i hans slekt. «Du vet ikke hva vi er kapable til», skal overgriperne ha truet.

Noen uker etter da gutten er på en innebandykamp, dukker en av gjerningsmennene opp. Her sitter han og stirrer på 15-åringens mor, noe hun føler sterkt ubehag med.

Opplever seg hetset

I januar 2020 ble fire av gjerningsmennene dømt, tre for blant annet grov mishandling og den fjerde for medvirkning til mishandlingen. En mann i 20-årene fikk ett år og tre måneders fengsel, mens de øvrige to fikk ungdomsstraff da de var under 18 år.

Etter at dommen falt kommenterte Jonas Serneholt hendelsen på en lokal Facebookgruppe «Varning Järfälla» som omtaler kriminalitet i nærområdet. Det noe spesielle med saken er at Jonas er helt blind, men ved hjelp av diverse hjelpemidler kan han bruke blant annet sosiale medier.

Sannsynligvis var hele familie til 15-åringen skuffet over den lave straffen og på FB-gruppen skrev Jonas en rekke sinte kommentarer hvor han blant annet kritiserte regjeringens kriminalitet- og innvandringspolitikk. Han ønsket også at kriminelle innvandrere skal utvises.

Det førte til at familien til en av de dømte overgriperne anmeldte Jonas for «hets mot folkegruppe».

Redusere hatkriminalitet og krenkelser

– Det forsterket den surrealistiske følelsen av at rettsvesenet valgte å gå videre med anmeldelsen uten å finne ut hva grunnlaget var. Hva som lå til grunn for at kommentarene ble skrevet, hvem som hadde anmeldt meg og hvilken interesse den som politianmelde meg faktisk hadde, og så videre, sier Jonas Serneholt, gjengir Fria Tider .

Tidligere i år valgte aktor Kevin Öksuz å ta ut tiltale mot Jonas. For å finne ut av hva Jons faktisk har forfattet på denne gruppen skal Öksuz ha fått hjelp av foreningen «Näthatsgranskaren». Det er en gruppe som selv hevder å ha som mål å «redusere hatkriminalitet og krenkelser på Internett, med fokus på sosiale medier». De sier selv at det er «en form for rettsstatsaktivisme i demokratiets tjeneste». Det overrasker vel ingen at gruppen har en sterk venstrepolitisk slagside og at deres aktivisme stort sett går én vei. Skal man redusere hatkriminalitet og krenkelser nytter det ikke å være enøyd.

Näthatsgranskaren skal ha funnet ut at Jonas blant annet har pekt på innvandrere som kriminelle og oppfordret til borgervern for å holde «innvandrersøppel» i sjakk. Han skal også ha skrevet at det «bare er innvandrerungdommer av midtøsten/nordafrikansk bakgrunn som begår kriminalitet» og at «man skal stenge inn» kriminelle innvandrere og sende dem hjem.

Å kalle noen for søppelmennesker er åpenbart gangbart når vi snakker «white trash», og har vært gjengs vare her i landet – bare den er myntet på de «riktige». Du husker kanskje kronikken «Søppelmennesker» i Dagbladet fra 2011, forfattet av Eivind Trædal og ledsaget av bilde (nå endret) av Christian Tybring-Gjedde, Hege Storhaug og Ole-Jørgen Anfindsen, der også Per-Willy Amundsen og Bruce Bawer var omtalt. Nå ble Dagbladet felt i PFU for å ha publisert denne, men Trædal fortsatte bare uforstyrret sin karriere. I dag sitter han i Oslo bystyre som fraksjonsleder for MDG.

Men for blinde Jonas Serneholt finnes det kanskje ingen nåde. «Vanlige folk» må verken være kritiske til kriminalitet- eller innvandringspolitikk, og de må også snakke pent om personer som forgriper seg på deres barn – hvis de kriminelle har innvandrerbakgrunn.

Bedre blir det heller ikke av at aktor Öksuz selv skal være medlem av FB-gruppen «Sverigedemokraterna i Riksdagen – Nei takk».

Dommen skal falle senere i uken. Hvis Serneholt blir dømt kommer nok erstatningskravet fra den krenkede innvandrerfamilien som selv har fostret en kriminell.