Kriminalitet

Slagsmål med plankebiter, jernstenger og kniv

At volden i Norge stadig blir råere, får de også erfare i Sarpsborg. 

Det var natt til søndag at det ble meldt om en alvorlig voldshendelse i bydel Brevik i Sarpsborg. Det resulterte i at en av de unge mennene er livstruende skadd og ligger fortsatt på sykehus med uavklart tilstand.

Så langt har politiet pågrepet og siktet to menn i saken, på henholdsvis 22 og 28 år, ifølge Sarpsborg Blad (SA). 22-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling i dag, siktet for drapsforsøk. Han blir forsvart av advokat Marius Ihlebæk, men det er ikke fremkommet hvordan siktede stiller seg til skyldspørsmålet.

28-åringen, som selv ble lettere skadet under slagsmålet, er skrevet ut av sykehuset og er nå i politiets arrest. Politiet skal ikke ha avgjort om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Ifølge mannens advokat nekter han for alt.

– Han avviser på det mest bestemte at det har vært involvert i noen knivslåsskamp, eller å ha sett noen kniv, sa forsvarer Harald Otterstad til SA i går, men i dag ble kjent at 28-åringen har skiftet advokat til Morten Furuholmen.

Verken offeret eller gjerningsmennene skal være kjent av politiet fra før, der SA melder at samtlige har utenlandsk bakgrunn.

Hva som egentlig skjedde, skal fortsatt være noe uklart for politiet. De mener at det kan ha vært to av dem som kranglet tidligere på kvelden på et utsted, angivelig over en dame. Men det skal ha vært flere som møtte opp i det som fremstår som et planlagt slagsmål, der man altså hadde bevæpnet seg både med planker, jernstenger og kniv. Ifølge SA kan det ha vært snakk om rundt 15 personer. Om det er snakk om en eller flere kniver fremkommer ikke i saken.

Den livstruende mannen skal ha blitt stukket flere ganger i mage og/eller bryst med kniv eller «lignende gjenstand».

Ikke før var denne voldshendelsen kjent, så kunne Sarsborg varsle om en ny. På søndags formiddag ved jernbanestasjonen ble en kvinne slått og sparket av for henne en ukjent mann.

– Det framstår som blind vold. Kvinnen ble kjørt til legevakten for sjekk. Ukjent skadeomfang, trolig ikke alvorlig skadet, skrev politiet på Twitter ifølge SA.

Mannen, som skal være i 50-årene, ble funnet og er siktet for grov kroppskrenkelse.