Frihetsverdier

Enorm støtte fra folket til Støjberg

På 16 minutter har Facebook-statusen i ettermiddag til den dømte Inger Støjberg 6.000 likes og 1.100 kommentarer. "I dag tapte de danske verdiene", skriver Støjberg som lover at hun overhodet ikke kommer til å bøye nakken.

Facebook-statusen til Støjberg som i dag ble felt i Rigsretten i den såkalte barnebrud-saken, tar fullstendig av.

Mens jeg skriver disse få ordene, har statusen nådd opp i 6.900 likes, nei, når jeg kaster blikket på den andre skjermen min er det 7.000 likes etter 21 minutter, nei nå 7.200 likes.

 

Uttrykker forferdelse

Den som uttrykker mest forferdelse over dommen blant politiske topper i Danmark er Pia Kjærsgaard i Dansk Folkeparti, også hun en folkekjær politiker.

«Jeg er meget, meget rystet over dette her», sier en tydelig beveget Kjærsgaard.

«Jeg er rystet. Det er jeg virkelig. Jeg kan merke det i kinnene mine at jeg er dypt, dypt, dypt rystet over dette her. Dette hadde jeg ikke ventet. Det tror jeg ingen av oss hadde», fortsetter Kjærsgaard.

Mange i ulike kommentarfelt peker på at statsminister Mette Frederiksen i november i fjor brøt dansk lov da hun beordret all mink i Danmark avlivet. Blir det riksrettssak mot henne også for lovbrudd? spør folk seg.

Når jeg avrunder denne korte artikkelen, har Støjbergs status passert 10.000 likes. 

Hovedfoto: Skjermdump fra DRs sending like etter at dommen var falt.