Politikk

Sjokkmåling: Åkessons Sverigedemokraterna størst i Sverige

Det vekker stor oppsikt at utskjelte Sverigedemokratera nå scorer høyest på siste meningsmåling med nesten 24 prosent. Socialdemokraterna anført av statsminister Stefan Löfven, er forvist til 3. plass. Ser vi et Sverige som reiser seg?

Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna (SD) øker med 2,2 prosent på den ferske målingen til Sentio. Dette er meget oppsiktsvekkende. Nesten en av fire stemmer nå på SD.

Modaraterna, som man antar vil lede en ny regjering etter valget i 2022, oppnår 22,7 prosent i målingen. Socialdemokraterna taper 3,3 prosent og lander på 21,1 prosent, i henhold til Sentio.

Har svenskene våknet, er spørsmålet man stiller seg. Sverige, som er så hardt rammet av vold og andre negative konsekvenser av en ikke bærekraftig innvandring, er av mange spådd til et liv i solnedgangen de neste årene. Kan SD i en ny regjering neste år fører landet inn i en begynnende soloppgang?

For neste års nasjonalvalg blir antakelig helt avgjørende for Sveriges overlevelse. Enten seirer de borgerlige, med et sterkt SD, eller så kollapser landet. Det er min spådom. Den er ikke enkel å motsi med fakta i front. Sverige blir kanskje den første testen på hva fremtidens Europa vil bringe demokratisk, demografisk og i forhold til eskalerende vold. Tett i hælene følger skadeskutte Frankrike, som også har nasjonalvalg i 2022.

Det tegner seg således til et svært avgjørende år i 2022 for Europas håndtering av en i flere tiår lang desturuktiv innvandring fra klankultur og den islamsdominerte verden.

Rasistiske SD?

I forrige uke kunne vi melde om en politiker fra Moderaterna, som forventes å bli det ledende regjeringspartiet etter valget i 2022, innrømmer at hun kalte deler av SDs politikk for rasistisk. Hun sa dette uten å mene det, fortalte hun, fordi alle andre sa at SD er rasistisk. Hun gikk bare med strømmen, sa hun. Akkurat den innrømmelsen kan være et vendepunkt for hvordan SD behandles politisk fremover. Å slenge ut ubegrunnede negative etiketter om SD kan falle på steingrunn fremover.