Innvandring

Polske grensevakter skades av steinkastende migranter

Aggressive migranter på Hviterusslands grense mot Polen gjør det farlig å være polske grensevakter. Tirsdag kveld ble en grensevakt kjørt til akuttmottaket med mistanke om kraniebrudd. Onsdag formiddag opplyser polske medier at antallet skadde sikkerhetsvakter har steget til ni, mens migrantene fortsetter å kaste stein.

Ifølge polsk politi oppfordres migrantene til å kaste stein av hviterussiske soldater.

«Dessverre – som et resultat av et angrep fra folk som oppmuntres av den hviterussiske siden, ble en av politimennene alvorlig skadet. Han får akutt hjelp, en ambulanse tar politimannen til sykehuset, og det er sannsynlig at han har kraniebrudd etter å ha blitt truffet av en gjenstand», skrev politiet på Twitter tirsdag kveld.

Bryter seg gjennom

Det var ikke en fredelig natt på den polsk-hviterussiske grensen, fastslår den polske nyhetssiden polandin.com.

Mens offentlig oppmerksomhet har vært fokusert på Kuźnica-grenseovergangen, har det i løpet av natten vært forsøk på å komme inn på polsk territorium ved andre deler av grensen. Forsvarsminister Mariusz Błaszczak bekrefter i et intervju med den polske statlige radiokanalen at Polen tar sikkerhetssituasjonen til de polske grensestyrkene på alvor, opplyser polandin.com.

Mandag morgen dro tusenvis av migranter som hadde bodd i telt i nærheten av Kuźnica i en uke, til den stengte grenseovergangen Kuźnica-Bruzgi for å prøve å tvinge seg inn i Polen. I tillegg er det regelmessige forsøk på å krysse ulovlig inn i Polen langs hele grensen til Hviterussland, med regelmessige provokasjoner utført av hviterussiske tjenester, skriver nyhetskanalen.

I går var det 161 forsøk på ulovlig kryssing av den polsk-hviterussiske grensen, opplyste grensevakten. 34 personer fikk ordre om å forlate Polens territorium etter at de hadde klart å ta seg over grensesperringene.

Siden begynnelsen av året har grensevakten registrert over 33.000 forsøk på ulovlig kryssing av den polsk-hviterussiske grensen, hvorav 5.500 skjedde i november, over 17.000 i oktober, nesten 8 000 i september og over 3 500 i august, skriver kanalen.

Aggressive migranter

Videoopptak fra polsk side viser hvor aggressive migrantene er, og hvordan polske grensevakter må beskytte seg med hjelmer og skjold.

Også det polske forsvarsdepartementet har offentliggjort videoopptak av hvilken massiv jobb det er å beskytte EUs yttergrense mot det tiltakende trykket av hovedsaklig unge menn fra Midtøsten, som ved hjelp av hviterussiske soldater forsøker å ødelegge piggtrådgjerdet og ta seg inn i Polen.

Forsidefoto: YouTube