Aktuelt

Minst fire drepte, sier rykter i Kongsberg

Minst fire personer skal være drept, ifølge rykter som florerer i lokalmiljøet, og flere personer er skadet etter at en mann skjøt med pil og bue på Kongsberg onsdag kveld. I tillegg skal gjerningsmannen ha brukt kniv, sier kilde til HRS. Politiet har så langt vært forsiktig med informasjonen om hva som egentlig har skjedd.

Det var klokken 18:13 i kveld at politiet i Kongsberg fikk melding om en alvorlig hendelse i Kongsberg, nærmere bestemt i gamlebyen. Da het det at en en person med pil og bue angrep.

Ifølge rykter i Kongsberg skal det også ha vært kniv involvert.

Gjerningsmannen skal ha beveget seg over et stort område, men hendelsen skal ha vært utløst ved en matbutikk i gamlebyen, som ligger i samme inngangsparti som Vinmonopolet.

I overkant av en time etter at politiet ble varslet, skal en person blitt pågrepet mistenkt for ugjerningene. Han skal være brakt til arresten i Drammen, og dermed kan vi anta at han ikke er alvorlig skadet i hendelsen.

Imidlertid kan politiet bekrefte at flere er skadet, og at det også er omkomne som følge av handlingen. De skadede er kjørt til sykehus for behandling. Drammen sykehus er satt i beredskap. Pårørende kontaktes og politiet har så langt ikke ønsket å si noe om antall døde.

Politiet har heller ikke så langt ønsket å si noe om alder eller andre opplysninger om gjerningspersonen eller de drepte og skadede.

Pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt forteller at de bistår med nasjonale bistandsressurser som politihelikopter, bombegruppe og mannskaper fra Beredskapstroppen.

Det er også fremkommet at PST er orientert og er i tett dialog med ordinært politi.

Nabo til hendelsen forteller til HRS om et stort oppbud av politi og helikopter under aksjonen, og at det hele er skummelt.

– Det er skummelt nært, sier vedkommende, – når du kan møte slike tragedier i tøfler. 

På grunn av den alvorlige hendelsen i Kongsberg hvor flere mennesker er blitt drept og skadet i kveld, har politiet i Norge innført midlertidig bevæpnet. Det melder Politidirektoratet i en pressemelding.

Hvorvidt handlingen er utført av en gal person eller er en bevisst terrorhandlingen, vet vi så langt ingenting om.