Aktuelt

Frankrike rystes av ny halshugging – politiet jakter «psykisk syk 37-åring»

Igjen rystes Frankrike av en halshugging, og over 100 gendarmer og polititjenestemenn deltar i jakten på en gjerningsmann som allerede er navngitt. Gjerningsmannen skal være væpnet med kniv og svært farlig, og har ifølge franske medier hugget hodet av sin egen bestefar. Fransk politi sier de "nedprioriterer terrorsporet".

Bare dager etter markeringen av læreren Samuel Patys brutale halshugging på åpen gate, rammes Frankrike igjen av nok en halshugging. Gjerningsmannen skal denne gang være kjent, og ifølge franske medier skal mannen ha halshugget en person i sin egen, nære familie, skriver TV2.

Politiet advarer sivile mot å gripe inn mot den mistenkte gjerningspersonen, som ifølge BFMTV har psykiske lidelser og antas å være bevæpnet med kniv.

Lokalt politi og gendarmeriet har gått ut med bilde av en 37 år gammel mann på sosiale medier, og ordføreren i Bolléne beskriver 37-åringen som ustabil.

Franske Le Provence skriver at det er gjerningsmannens egen bestefar som er funnet halshugget hjemme hos den påståtte gjerningsmannen, og at kroppen til bestefaren også hadde «svært alvorlige brystskader».

Åstedet ble oppdaget av to sykepleiere, skriver den franske avisen.

Terrorsporet er «absolutt ikke privilegert» foreløpig, ifølge en kilde nær etterforskningen, skriver BFMTV.

Byen Bollène i Provence-distriktet har gått ut med en generell advarsel til innbyggerne i byen der mannen fortsatt er på frifot på sin Facebook-side.   .