Den kulturelle revolusjonen

Tybring-Gjedde med bredside mot islam, hijab og TV2

"Stå opp for friheten, ta av deg hijaben", skriver FrPs Christian Tybring-Gjedde på Facebook. Han opplevde at unge kvinner i hijab oppsøkte han på valgbod i Oslo. De påstod hijaben de hadde på hodet var frivillig. Tybring-Gjedde tilbød dem penger for å ta den av - hvis det var så frivillig. Det ville de ikke, og nå skal TV2 lage skandaleoppslag om Tybring-Gjedde.

Christian Tybring-Gjedde skriver i kveld på Facebook-siden sin om hendelsen i august, der han aktivt ble oppsøkt av unge førstegangsvelgere iført hijab.

«De påstod at det (bruk av hijab, red.) var frivillig, samtidig hevdet de at det var påbudt etter koranen. Det er ikke påbudt etter koranen, og altfor ofte er det snakk om sosialt press og storfamiliens kontroll, hevdet jeg.

Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger.»

TV2 er på saken – for å ta Tybring-Gjedde.

Etter vår informasjon, skal de unge ha tatt opp samtalen på mobil og gitt saken til TV2, som skal kjøre den som nyhet kl. 21 i kveld. Dette skal ha fått Tybring-Gjedde til å gå ut i forkant av sendingen med denne statusen på Facebook:

Stå opp for friheten, ta av deg hijaben.

Jeg sier rett ut det mange ikke tør si: Jeg liker ikke hijab. Hijab er verdens mest utbredte kvinneundertrykkende plagg. Der hijaben brer seg, brer også ufriheten seg. Hijaben er en torpedo mot den vennskapelige og frie omgangen mellom kjønnene. Barnehijab er seksualisering av småjenter, og hijaben er islamismens spydspiss. Den merker de rettroende og fromme, mot de dårlige og syndefulle. Uten hijab er du en lettsindig kvinne, er budskapet. Denne frihetskampen utkjempes 20 år etter 9/11 også i Oslo.

25. august havnet jeg i en opphetet diskusjon med en gruppe førstegangsvelgere om hijaben. De påstod at det var frivillig, samtidig hevdet de at det var påbudt etter koranen. Det er ikke påbudt etter koranen, og altfor ofte er det snakk om sosialt press og storfamiliens kontroll, hevdet jeg.

Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger.

Jeg tror ikke hijaben hennes er så veldig frivillig. Og hvis den er frivillig, blir det hele bare verre. Da velger hun, eller er presset til å velge, ufriheten, den kunstige omgangen mellom kjønnene.

20 år etter 9/11 er hijab på barneskolejenter et helt vanlig syn i Oslo. 20 år etter 9/11 bygger fundamentalistene i Islam Net et kultursenter for ungdom til titalls millioner kroner i Oslo, og protestene er forstummet. 20 år etter 9/11 stiller stortingsrepresentanter til valg med hijab, og den er plutselig blitt et slags symbol for kvinnefrigjøring.

Kjære TV2 som har bedt om mine kommentarer etter en diskusjon ved FrPs valgbod; jeg sier rett ut det ingen andre tør si.

For meg er det et eksempel på en pervertert tid og nytale.

Samtidig vet vi: Desto mer islamsk et land blir, desto mindre fritt blir det for kvinner og for menn. Mitt budskap er derfor: Ta av deg hijaben, og la ditt vakre hår flagre. Barn og unge også i Oslo må kunne fortsette med vår frie omgang mellom kjønnene, det er kanskje den viktigste gaven vi kan gi dem.

Tybring-Gjedde har «selvsagt» ikke mediene på sin side ettersom han kritiserer islam. Men han har folket på sin side. 59 prosent i Norge mener det er en «fundamental kollisjon mellom islam og verdiene i landet mitt».

Det er altså Tybring-Gjedde som både står på frihetens, fornuftens og folkets side.

Tillegg 21.15: «Nyheten» ble første oppslag på 21-nyhetene. Der hører man hvordan de unge, flere titalls, står og skriker mot Tybring-Gjedde. Og i innslaget på TV2 forteller den angivelig forurettede om hvor opptatt hun er av demokrati – anonymt og med hijaben på hodet, et av verdens mest antidemokartsike plagg.