Fundamentalisme

Bondevik og Høyres Sheikh knyttes til milliongaver fra Saudi-Aarabia

Så sprakk "freds- og dialogtrollene". Både Kjell Magne Bondevik og Høyres Aamir Sheikh har mottat flerfoldige millioner kroner fra den saudiske organisasjonen Muslim World League (MWL). Begge to nekter for at MWL er en ekstrem salafistisk/wahabbistisk gruppe med nøyaktig samme ideologi som det saudiske regimet. Tror de at de slipper unna ved å blånekte?

Dette har vi ventet på. Dagbladets avsløring i dag er bunnsolid. Vi har ventet på at et slikt samarbeid ville komme på tapeten i full offentlighet, fordi vi har registrert hvordan Aamir Sheikh gjennom årene har pleiet kontakt med saudiere på ulike nivå, inkludert regjeringsnivå. Og Sheikh jobber på sin side også tett i samarbeid med Kjell Magne Bondevik og hans Oslosenteret.

De begge turnerer rundt på internasjonale konferanser og møter i sitt angivelige arbeid for fred og dialog mellom religioner.

Sheikh driver stiftelsen Dialog For Fred, opprettet i 2006, som fremstår som svært lukrativ de siste årene – grunnet pengestrømmen fra den saudisk baserte Muslim World League (MWL). Både Bondevik og Sheikh nekter for at MWL ligger ideologisk under Saudi-Arabia. Men det er ikke engang en offentlig hemmelighet at MWL finansieres av Saudi-Arabia via et fond under de saudiske myndighetene. Det er en offentlig sannhet.

Ingen kvalitetssikring?

Bondevik prøver å sno seg unna med at de over tre millionene kronene han har mottatt, kommer fra stiftelsen til Sheikh, ikke fra Saudi-Arabia. Sheikh på sin side innrømmer at pengene han har gitt Bondevik personlig, og Oslosenteret i tillegg, kommer fra MWL.

Burde ikke Bondevik kvalitetssikre penger han mottar og deres opphav? Var han ikke nysgjerrig på hvordan Sheikh kunne dele ut betydelige beløp til han og sentret hans, henholdsvis to overføringer på totalt 509.000 kroner til Kjell Magne Bondevik personlig. Og 2,75 millioner til Oslosenteret, organisasjonen Kjell Magne Bondevik grunnla (også) i 2006, etter at han gikk av som statsminister.

Som vi tidligere år har skrevet, da eksempelvis knyttet til at Sveits ikke ville kartlegge hvor penger til moskeer i landet kommer fra:

Man forstår ikke at den indre sikkerheten er aller mest truet ved at salafi-nazisme spres? Som en annen ekspert, Reinhard Schulze, som er professor i islamstudier ved Universitet i Bern, sa det i 2016, så flommer donasjoner både fra Muslim World League, og også direkte fra Saudi-Arabia, til «de moskeene og organisasjonene som er åpne for wahabbi-tradisjonen».

Allerede nevnte Saïda Keller-Messahli, har både gjennom det muntlige og det skriftlige ordet i utstrakt grad advart om hvordan «store pengesummer fra Saudi-Arabia, Emiratene, Qatar, Kuwait og Tyrkia strømmer til Sveits», og hvordan Muslim World League står bak «et helt nettverk» av radikale moskeer i landet.

En sjarlatan

Sheikh prøver seg på direkte usant vrøvl, når han karakteriserer lederen av WWL, forteller Dagbladet:

– Vi forholder oss til hva MWL sier, at de er uavhengig av alle lands myndigheter, og har ikke sett dokumentasjon på noe annet. Vi har tillit til HE (His Excellency, red.anm.) Dr. Mohammad Bin Abudulkarim Al-Issa som er moderat muslim og en fredsforkjemper mellom muslimer, kristne, jøder og alle verdens religioner, skriver Aamir J. Sheikh i en e-post.

Moderat fredsforkjemper? Tror han folk går på limpinnen? Denne HE er tidligere justisminister i Saudi-Arabia!

Sheikh tror tydeligvis tyngdeloven er opphevet for han, for Dagbladet fortsetter slik:

Sheikh skriver videre at han gjennom stiftelsen sin samarbeider med Muslim World League for «å gjennomføre ulike freds- og dialogmøter og konferanser i Norge og internasjonalt».

Han sier dette baseres på «en konfidensiell avtale mellom stiftelsen og MWL, som er to private aktører som samarbeider om flere fredsprosjekter».

Fred og dialog med krefter som overhodet ikke bryr seg om menneskerettigheter, som praktiserer barbarisk sharia, tortur av fanger, horrible rettsprosesser, som fengsler aktivister for menneskerettigheter av begge kjønn, og som driver en systematisk undertrykking av kvinner.

WMLs leder pekes ut av den saudiske regimet. WML er en blåkopi av ideologien til Saudi-Arabia.

Hvor lenge skal Bondevik og Sheikh kunne fortsette med dette dialog- og fredshykleriet? Tåler Oslosenteret og Sheikhs stiftelse at Økkrim flombelyser dem?

La oss håpe Dagbladet med denne viktige avsløringen fortsetter å grave i dette, og også presser Bondevik og Sheikh ytterligere på det ideologiske.