Aktuelt

Svensk lærer angrepet med kniv på skolen – ungdom pågrepet

Det blir stadig verre i Sverige. Nå rapporteres det om en lærer som ble knivstukket i morgentimene.

Læreren skal være alvorlig skadd etter at han ifølge vitner ble angrepet med kniv av den unge mannen (under 18 år) på en skole i Eslöv, som ligger nordøst for Malmö.

Læreren er ført til sykehuset.

Angrepet skal ha skjedd utenfor et klasserom, og elever skal ha flyktet ut gjennom vinduene.

– Vi hadde undervisning og døren var åpen. Læreren skulle gå og hente en lærerstol. Plutselig ser jeg hvordan læreren halter forbi, holder seg for magen og skriker enormt høyt, sier en av elevene som Skånska Dagbladet har snakket med. Det rapporteres også om at det skal ha vært avfyrt to skudd.

Politiet vil ikke bekrefte hva læreren ble angrepet med, men bekrefter at hendelsen etterforskes som drapsforsøk.

De vil heller ikke gå på hvordan pågripelsen av gjerningspersonen forløp.

– Det jeg kan si er at vi kommer til stedet relativt raskt og møter en person som er stemmer med den informasjonen vi har fått om den mistenkte gjerningspersonen. Personen ble deretter pågrepet utenfor skolen, sier Katarina Rusin, talsperson for politiet i Region Sør til Aftonbladet.

Ifølge vitneopplysninger til Skånska Dagbladet skal den pågrepne gutten ha vært maskert med en skjelettmaske og hatt på seg hjelm og det som vitner mener var en skuddsikker vest. Han beskrives som kort og lyshudet.

Politiet har gjennomsøkt skolen og har gjort beslag, men vil ikke si noe om av hva. De mener at gjerningspersonen var alene om hendelsen.

Gjerningspersonen skal avhøres i løpet av dagen.

Det må skje noe med kriminalitetsbilde i Sverige, og det kan kun skje ved at politikerne endrer lovene – raskt.

Oppdatert: Det er nå oppgitt at gjerningspersonen er 15 år.