Aktuelt

Katolsk prest myrdet i Frankrike

Frankrike rammes igjen av grusomheter.

«All min støtte til katolikkene i landet vårt etter det dramatiske drapet på en prest i Vendée-regionen», skrev innenriksminister Gérald Darmanin på Twitter og sa han var på vei til åstedet, melder France24.

En av dem som deltar i etterforskningen, som vil være anonym, sier til nyhetsbyrået AFP at den mistenkte selv gikk til politiet i byen Mortagne-sur-Sevre og erklærte at han hadde drept en prest. Den drepte presten (60) hadde i flere måneder ønsket gjerningsmannen velkommen i kirken.

Morderen, en rwandisk statsborger, har også tilstått å ha stått bak brannen ved den gotiske Nantes-katedralen 18. juli i fjor. Den kom bare litt over ett år etter brannen i Notre-Dame-katedralen i Paris. Han ble arrestert, men ble satt fri og var således under juridisk oppsyn. Det forhindret han altså ikke å begå et mord på en prest.

Ifølge senator Bruno Retailleau skal offeret være Olivier Maire. Retailleau sier at presten hadde latt mannen bo i kirken.

Flere spør seg hvorfor gjerningspersonen fortsatt var i Frankrike.

Det fremkommer ikke hvordan drapet skjedde.