Kriminalitet

I gjennomsnitt to gruppevoldtekter hver dag i Tyskland

Halvparten av gruppevoldtektene begås av menn som ikke er tyske statsborgere. Spesielt menn fra Afghanistan er overrepresentert.

Hver eneste dag blir i gjennomsnitt to jenter eller kvinner i Tyskland gruppevoldtatt av menn! heter det i ingressen til Bild.

Avisen har henvendt seg til Bundeskriminalamt (BKA) og fått det de omtaler som et «sjokkerende resultat».

704 gruppevoldtektssaker er registrert i 2020, i 2019 var antallet 710 og i 2018 noen færre 659. Antallet gruppevoldtekter, eller det som også omtales som gjengvoldtekter, er altså skyhøye.

Halvparten av de mistenkte var ikke tyske statsborgere. Ofte kommer mennene fra de muslimske landene Afghanistan, Syria og Irak, rapporterer Bild.

Spesielt afghanere er uforholdsmessig representert – målt ut fra sin lille andel av befolkningen. I 2018 var 6 prosent av de mistenkte afghanere. I den totale befolkningen utgjør de imidlertid bare 0,3 prosent.

Og vel så ille: de fleste begikk gruppevoldtekten(e) mens asylsøknaden var under behandling.

Bild viser til at det er en rekke rapporter om grusomme voldtekter, der problemet er: det får nesten ikke konsekvenser.

Menneskerettighetsaktivist og sosiolog Necla Kelek, selv fra Tyrkia, som i årevis har hatt fokus minoritetskvinners dårlige kår og baksiden av den medbrakte muslimske kulturen, etterlyser overfor Bild at disse overgrepene blir kalt ved sitt riktige navn. «Migrasjonsforskning må stille spørsmål ved hvordan en ung jente kan bli offer for menn som kommer fra et annet kulturområde». Ingen tar dette opp, hevder Kelek.

Kriminolog Christian Pfeiffer mener at det «alltid er det samme grunnmønsteret» hos gjerningsmennene. Det er «frustrerte unge menn» som ikke klarer å innordne seg den nye (frihets)kulturen. De kommer fra en mannsdominert kultur og havner i Tyskland i en «utenforstående rolle». De skjønner ikke de tyske jentene, og vil heller ikke klare å finne seg en partner fra «eget kulturområde» da det er så få jenter/kvinner som har flyktet fra hjemlandet. Det kan raskt ende opp med med frustrasjon, aggresjon og i verste fall grov vold, hevder Pfeiffer.

Dette er jo noe å tenke på i disse dager når Europa forventer en ny migrasjonsbølge fra Afghanistan. Kulturforskjellene er så store at prisen blir at vi svekker oss selv. Vi bør i alle fall ikke lenger bli «sjokkert» over at kultur følger med innvandrerne.