Aktuelt

FrP mest frem på julimåling

Men ellers er målingen begredelig lesning for det borgerlige alternativet.

Fremskrittspartiet går mest frem på julimålingen med 2,2 prosentpoeng, og ender her med 11,6 prosent oppslutning. Det viser den første nasjonale stortingsmålingen i innspurten av valgkampen fra Norstat for Dagens Næringsliv.

Størst tilbakegang har Høyre. De ender på 19,5 prosent, en tilbakegang på 1,6 prosentpoeng.

Den som kan smile bredest er likevel Arbeiderpartiet. Til tross for at de har en svak tilbakegang (-0,1) ligger de likevel på 26,9 prosent, og er landets største parti – selv om det er langt fra gamle høyder.

Også Venstre har en framgang på 1,1 prosentpoeng, men bare til 3,6 prosent.

Denne målingen forteller oss at det er et stort ønske om å skifte til en rødgrønn regjering. Ap og Sp alene får 41,9 prosent. Inkluderer vi SV ligger vi 49,9 prosent. Med Ap, Sp, SV og MDG har vi en flertallsregjering på 54 prosent.

Dette tilsier at Ap alene er større enn dagens regjering med Høyre, KrF og Venstre. Sistnevnte har til sammen 26,1 prosent mot Aps 26,9.