Nyhetssøk

Vil gi SD politisk makt over innvandringen

Lederen av Moderaterna, Ulf Kristersson, fastslår nå at innvandringen er blitt en belastning for Sverige, og hvis han lykkes med å danne regjering vil han gi Jimmie Åkesson innflytelse over politikken.

Men det blir antakelig ikke før etter neste ordinære valg til neste år, for i dag gikk det Stefan Löfvens (S) vei i Riksdagen. Sverigedemokraterna (SD), Kristdemokraterna (KD), Moderaterna (M) og Liberalerna (L) annonserte alle at de ville stemme nei til Löfven som fortsatt statsminister, men det holdt ikke. Det krever 175 (flertall) for å forkaste Löfven, men stemmegivningen viste at i den fullsatte Riksdagen stemte 173 nei til Löfven, 116 stemte ja, mens 60 avsto fra å stemme. Det var altså ingen majoritet for å felle han. Så 16 dager etter han fikk mistillit av et flertall i Riksdagen, har han i dag igjen inntatt statsministerstolen.

I et intervju med Sveriges Radio fikk Moderaternas (vårt Høyre) leder, Ulf Kristersson, spørsmål om han deler SDs leder, Jimmie Åkesson, oppfatning om at den ikke bærekraftige innvandringen utgjør en «sosial, kulturell og økonomisk belastning» for Sverige og har krevd total stopp for denne innvandringen.

– Jeg deler ikke oppfatningen om at vi skal ha en totalstopp, svarer Kristersson, men jeg deler oppfatningen om at vi har for mye innvandring til Sverige akkurat nå.

Belastning

M-lederen har åpenbart tatt mot til seg og tør si rett ut det mange i Sverige kjenner på kroppen: innvandringen er blitt en belastning for landet.

Han nevner spesifikt æresproblematikken, sosiale problemer og kriminalitet.

Ifølge Kristersson kan en «høy, høy andel» av skytingene og gjengkriminaliteten kobles til innvandring og en mislykket integrering i Sverige.

Med andre ord: Når det ikke lengre er mulig å skjule problemene, så kryper Moderaterna i det minste til korset. Det er mer enn hva vi kan si om de rødgrønne partiene, så dermed vil Socialdemokraterna og deres politiske venner fortsette å ødelegge Sverige. Alt for ikke å gi SD rett i noe som helst, hele grunnlaget for deres ramsalte kritikk av «det ekstreme, rasistiske» SD vil falle som et korthus.

SD kan få makt

Kristersson har begitt seg ut på en politisk skummel vei ved å nærme seg Åkesson, for øvrig en kontakt som har pågått i et par år. Men det kan være at velgerne vet å belønne Moderaterna.

På spørsmål fra Sveriges Radio om han er villig til å gi SD innflytelse hvis Moderaterna kommer i en posisjon der de kan danne regjering, svarer Kristersson:

– Hvert parti som vil være med å støtte en regjering vil få gjennomslag for sin politikk. Den største sjansen for å få gjennomslag, er i de spørsmålene man mener stort sett det samme.

Her nevner M-lederen kriminalitet og innvandring som eksempel på politiske spørsmål der det er sammenfallende syn mellom M og SD.

Jeg tviler sterkt på at Socialdemokraterna vil få fornyet tillit til neste år. For de har bevist at de er uten kontakt med virkeligheten, og til tross for sin tilsynelatende forkjærlighet for ordning & reda så blir det bare mer og mer kaotisk i Folkhemmet.