Islam

Tausheten om (noen typer) terror

Fått med deg at det nylig var et terrorangrep i Tyskland? En terrorist som drepte tre kvinner og skadet seks andre i offentlig lende er åpenbart ikke veldig interessant for våre etablerte medier. Vi trenger ikke gjette hvorfor.

HRS har sittet stille i båten etter hendelsen i Tyskland fredag 25. juni, rett og slett fordi vi ønsket å se hvilken oppmerksomhet dette fikk i de etablerte mediene. For som kjent er MSM særdeles interessert i videreformidling av alt som i en eller annen form kan knyttes til «høyreekstremt», og da sitter analyseringen like løst som nyhetsoppslagene produseres.

Psykiatri

Så hva skjer så når «tre personer er drept og flere skadd i et knivangrep i Würzburg i Bayern i Tyskland»? Jo, det kommer en rimelig nøkternt NTB-melding som blir gjengitt i de fleste medier. Vi får vite at en barbeint mann, 24 år, som bor i Würzburg, med opprinnelse fra Somalia, iført grå bukser og en beigefarget trøye og med en rundt 20 cm lang kniv, er den pågrepne gjerningsmannen.

– Ingen fare for andre, er noe av det første vi får beskjed om.

Samme NTB-melding kan også fortelle oss at gjerningsmannen hadde psykiske lidelser.

Selv den tungt skattefinansierte folkeopplysningskanalen NRK synes ikke hendelsen var noe å fokusere for mye på. Aftenposten opererte med tre journalister i tillegg til overnevnte NTB-melding, uten at det kaster noe mer lys over saken, kanskje tvert om. For det virker som de er mest opptatt med å dysse ned hendelsen:

Deutsche Welle skriver at politiet ikke er kjent med at den mistenkte er kjent for kriminallitet som «lener seg i retning av islamsk ekstremisme».

Innenriksminister Joachim Herrmann i Bayern utelukker likevel ikke muligheten. Han viser til et vitne som skal ha hevdet at angriperen ropte «Allahu Akbar».

Ifølge politiet skal den mistenkte ha vært voldelig og psykisk syk de siste månedene.

At rop om at Allah er større skal ha noe med islam å gjøre er farlige greier, og dermed kommer man raskt med psykiatrien.

Jihad og taushet

Når tysk politi noen dager senere slår fast at motivet for knivdrapene er terror og islamistisk motivert, følger ingen i MSM opp. Da kom en ny kort NTB-melding. NRK har etter hva jeg finner kun korte nyhetsoppdateringer, 28. juni og 29. juni.

Omtrent dette er hva MSM har klart å formidle oss en uke etter hendelsen. Et islamistisk terrorangrep i Tyskland er altså ikke verdt mer oppmerksomhet.

Skal man få litt mer oversikt over hva som skjedde, må man til alternative medier. For eksempel var Document.no raskt ute med å fortelle oss at ofrene var tre kvinner på henholdsvis 24, 49 og 82 år i tillegg til seks skadde og at gjerningsmannen er Abdirahman J. Mandag 28. juni fulgte de opp med mer informasjon om «den somaliske jihadisten», hvilket de har god grunn til å definere han som:

Abdirahman J. søkte asyl i Tyskland i 2015 og fikk avslag, men sekundær beskyttelse. Han bor på et hjem for bostedsløse personer, der han i januar truet en annen beboer med kniv. Han ropte ikke bare Allahu akbar under angrepet, men skal ha sagt etterpå at han hadde utført jihad. Han skal også målbevisst ha gått etter kvinnen i angrepet.

Politiet fant IS-propaganda i Abdirahman Js bolig.

I motsetning til norsk MSM som bare tier stille, så er Würzburgs borgermester Christian Schuchardt (CDU) klar på følgende: man skal ikke skal snakke om religion eller nasjonalitet som noen faktor, melder Document. Den «beskjeden» har MSM oppfattet for lenge siden, men bare for «noen typer» terror.

Document siterer journalisten Judith Sevinç Basad i Bild, som peker på dobbeltstandarden:

Ved høyreekstreme angrep er regjeringen glassklar: Man fordømmer handlingen, nevner den politiske bakgrunnen og krever konsekvenser.

Men når det handler om islamistiske angrep, blir det relativisert og tiet. Av frykt for å spille i hendene på de høyreekstreme.

Det er ikke underlig at mange går rundt og tror at det knapt finnes islamistisk terror i Vest-Europa og at det «lille» som er, handler om psykiatri og ikke islam.