Innvandring

Migranter setter opp hundrevis av telt foran rådhuset i Paris

Over 300 migranter og deres støttespillere satte torsdag kveld opp mer enn 250 telt foran rådhuset i Paris. De krever bedre innkvartering. Det er hovedsakelig migranter fra Afrika sør for Sahara og enslige mindreårig asylsøkere.

Migrantene og den frivillige hjelpeorganisasjonen Utopia56 krever at den franske regjeringen kommer med verdige, permanente boligløsninger, melder L’Obs. Mange av migrantene skal være husløse, som sover under broer i utkanten av Paris.

Ifølge Utopia56 vil de forbli i «leiren» foran det ærverdige rådhuset inntil disse boligløsningene er på plass. De fleste som er i disse teltene skal være kvinner og barn, men videoer på YouTube avdekker at det også er snakk om mange unge menn.

Men hvordan verdige, permanente boligløsninger skal komme raskt på plass er en gåte, da samme organisasjon viser til at ventelisten for sosialboliger i Paris er nesten ti år.

Samtidig mener lokalpolitikerne i Paris at dette er statens ansvar.

Maël De Marcelus, som er Utopia56 Paris-koordinator, hevder at den franske politikken grunnleggende er konstruert for å avvise innvandrerne fra Afrika sør for Sahara og enslige mindreårig asylsøkere.

Det er ikke første gang migranter og aktivister setter opp telt foran rådhuset i Paris for å protestere på migranters bosituasjon. I fjor sommer lagde en gruppe på over 200 migranter, de fleste fra Somalia, Elfenbenskysten og Afghanistan, herav mange enslige kvinner og barn under 3 år, samt en rullestolbruker, en lignende «leir». Halvparten av dem skal ha vært nyankomne, mens resten hadde asylsøknaden under behandling eller hadde allerede fått opphold. Den gang var målet en symbolhandling slik at politikerne skulle «slutte å late som om disse menneskene ikke eksisterer».

Vi kan vel bare slå fast nok én gang at Europas asylpolitikk ikke fungerer.