Aktuelt

Terroranslag avverget i Stockholm

Sikkerhetspolitiet i Sverige skal ha jobbet med en antatt terrorsak i flere måneder. I påsken ble et afghansk par pågrepet.

I en lavmålt pressemelding fra det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) heter det at to personer mandag 5. april ble fremstilt for domstolen i Stockholm, mistenkt for å skulle få noen til å begå terror.

Säpo skal ha pågrepet de to på langfredag 2. april i Stockholmsregionen. Pågripelsen skal ha skjedd etter lengre tids arbeide fra Säpo, og de to skal ha blitt begjært pågrepet i sitt fravær.

Ifølge Dagens Nyheter (DN) handler det om et par fra Afghanistan. Det planlagte terrorangrepet skal ha blitt lokalisert til å skulle finne sted Stockholm.

Alderen på de pågrepne skal være rundt 25-30 år, og de skal være folkeregistrert i en kommune nord for Stockholm.

DN skal være kjent med at «noe skjedde» på skjærtorsdag 1. april, som fikk Säpo til å frykte at faren for et terrorangrep var overhengende og derfor pågrep de paret dagen etter. Men ifølge Säpo skal terrorplanleggingen ha begynt for tre måneder siden, den 2. januar.

Sjefsanklager Peter Lindqvist i Säpo sier til DN at det i bevismaterialet finnes blant annet et betydelig IT-beslag. Han er klar på at de har avverget et terrorangrep.

Ifølge Samnytt er paret en mann og en kvinne som begge har behov for tolk på farsi. Begjæringen om pågripelse i sitt fravær skal være utstedt allerede 4. januar.

Paret skal være folkeregistrert i Sverige i september og oktober 2017, og ha en midlertidig oppholdstillatelse til september 2023.