Den kulturelle revolusjonen

Menneskesmuglere forlater små barn alene på grensen til Texas

Strømmen av migranter er på sitt høyeste på 15 år ved grensen mellom Mexico og Texas. Videoopptak gjort av amerikanske grensevakter viser kynisk behandling av barn ned i 3-årsalderen som kastes over muren av menneskesmuglere. Andre etterlates alene i ørkenen.

Hjerteskjærende bilder av forlatte barn offentliggjøres nå av amerikanske grensevakter. Videoopptakene viser både en ti år gammel gutt som forteller at han våknet alene da gruppen migranter han var en del av hadde reist videre uten å vekke ham, samt opptak av hvordan menneskesmuglere kaster barn ned i 3-årsalderen over muren og etterlater dem alene.

 

172 000 illegale pågrepet i mars

Arrestasjoner av migranter ved USAs grense til Mexico nådde sitt høyeste nivå på 15 år i mars, ifølge statistikk som ble offentliggjort torsdag. Nå øker presset på president Joe Biden, som anklages av opposisjonen for å nedtone krisen.

Mer enn 172.000 mennesker ble pågrepet av grensevakter i forrige måned etter at de hadde kommet ulovlig til Amerika, 71 prosent flere enn i februar.

Blant dem er det fremdeles flere uledsagede mindreårige. Antallet barn som kommer alene er doblet til 18.890 ankomster, en historisk rekord, ifølge data fra toll- og grensevaktene (CPB) presentert av Washington Post.

20 000 enslige mindreårige

Tilstrømmingen av enslige mindreårige begynte å øke i 2020, men har nærmest eksplodert etter at Joe Biden overtok Det hvite hus. Barna utgjør en betydelig menneskelig, logistisk og økonomisk utfordring for den demokratiske administrasjonen, som er forpliktet til ikke å utvise enslige mindreårige.

Mer enn 20.000 av dem er for tiden innkvartert i mottakssentre, hvorav noen er lite egnet for å ha omsorg for små barn. Ti midlertidige sentre ble også nylig åpnet for å kompensere for mangel på plass i det som omtales som «permanente strukturer». Barn overlates først til menneskesmuglere, for så å bli innkvartert i store telt.

Imidlertid er driftskostnadene for disse midlertidige leirene høye, og USA bruker for tiden 60 millioner dollar per uke på omsorg for mindreårige, ifølge data innhentet av Washington Post.

Demokratene «gjør hva vi kan for å ta vare på disse uledsagede mindreårige så godt vi kan, men situasjonen er uholdbar«, sa demokraten Veronica Escobar på en pressekonferanse, og foreslo samtidig å åpne for større mulighet for lovlig innvandring – for å stoppe strømmen av illegale innvandrere.

Mangler plan

«Fem ganger så mange ankomster som i mars 2020, og president Biden har fortsatt ikke en levedyktig plan«, twitret senator Tom Cotton torsdag.

 

Så snart Joe Biden kom til makten, stoppet han deportasjoner av papirløse migranter, innførte et lovforslag om å gi dem statsborgerskap og ga lovlig opphold av asylsøkerne som hadde ventet i flere måneder i leirer i Mexico.

Han tar derimot ikke selvkritikk, til tross for den uholdbare situasjonen for barn ved grensen.

«Jeg vil ikke be om unnskyldning for å ha avskaffet politikk som bryter med folkeretten og menneskeverdet«, sa han. «Hvert år er det en betydelig økning i ankomster til grensen om vinteren» fordi migranter «har mindre risiko for å dø av varmt vær i ørkenen,» la han til.

Vel så interessant er det at The New York Times – som åpenlyst har vist sin avsky for ekspresident Donald Trump – har skjønt noe viktig: under overskriften «Biden Should Finish the Wall» bes det nå pent om at Biden ferdigstiller Trumps mur mot Mexico. Den tynne unnskyldningen er at hvis ikke Biden gjør det, så vil «neste Trump gjøre det».