Politikk

Inger Støjberg forlater Venstre

Det overrasker nok ingen at konfliktene i danske Venstre – og det som fremstår som et noe forvirret folketing – endte med at Inger Støjberg snur ryggen til Venstre.

Tidligere innvandring- og integreringsminister Inger Støjberg forlater Venstre og blir det danskene kaller løsgjenger i Folketinget.

Det sier hun i et intervju med Skive Folkeblad.

– Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes. I den periode jeg er i nu, er det at være løsgænger den bedste måde, jeg kan blive ved med at kæmpe for de værdier jeg står for, sier Inger Støjberg:

– Jeg må erkende, at jeg ikke har fået et ben til jorden i det Venstre, som Jakob Ellemann-Jensen og den nuværende Venstre-ledelse på Christiansborg står for. Jeg mener, at Venstres ledelse med Jakob Ellemann i spidsen i høj fart er på vej væk fra de værdier, som jeg altid har kæmpet for, og som jeg også mener, at Venstre indtil nu har stået for, sier hun, og legger til om dagens Venstreleder:

 – Jeg tror ikke, han bliver statsminister.

Et siste spark til sin tidligere sjef der altså. Men siste ord er nok ikke sagt.