Kriminalitet

Brutal gruppevoldtekt etter utvisningsdom 

Tre menn fra Irak er tiltalt for grov gruppevoldtekt av en kvinne. Mennene, som skal ha kidnappet og holdt kvinnen fanget i mer enn ti timer mens overgrepene pågikk, hadde alle tre fått avslag på asylsøknadene sine og skulle utvises fra Sverige.

Göteborgs-Posten beskriver de skjebnesvangre timene kvinnen gjennomlevde sist høst. Hun skal ha blitt holdt fanget i en kjellerleilighet i ti timer og voldtatt oralt, vaginalt og analt, samtidig som overgriperne skal ha knivtruet henne. 

Ifølge tiltalen skjedde overgrepet 20. august 2020 i en leilighet i Fabriksgatan i Gårda-distriktet i Göteborg, skriver avisen. 

– Hun ble tvunget til å ta narkotika og klarte deretter ikke gjøre motstand, sier aktor Christoffer Ohlson til Göteborgs-Posten.

Ohlson sier at kvinnen på brutalt vis skal ha blitt slept til gjerningsstedet av voldtektsmennene.

«Saksøkeren har blitt holdt i håret, armene og bena så vel som slått og skallet i ansiktet. Hun har blitt truet på livet, ved at en av gjerningsmennene holdt en kniv mot nakken hennes,» heter det i tiltalen.

Hjerteskjærende tekstmeldinger

Kvinnen skal forgjeves ha forsøkt å få tak i kjæresten sin i forkant av gruppevoldtekten. Da irakerne hadde slept henne ned i kjellerleiligheten, hadde hun forsøkt å gjemme seg på et toalett. Derfra rakk hun å sende to korte tekstmeldinger til kjæresten.

«De kommer nå, hjelp, de voldtar meg» 

«Redd meg»

Så ble det stille.

Lyktes i voldtekt på andre forsøk

Kvinnens kjæreste har i følge Göteborgs-Posten fortalt i avhør at kvinnen natten før voldtekten ble angrepet av de samme tre mennene.

– Hun ventet på meg ved plassen der på Grönsakstorget, og når jeg er noen minutter unna, ringer jeg til jenta mi som er helt hysterisk og veldig stresset. Hun forteller at tre arabiske gutter har dratt henne ned noen trapper mot en restaurant, og at de har prøvd å voldta henne der og ta verdisakene hennes.

Under det første angrepet klarte kvinnen imidlertid å rive seg løs fra mennene, ifølge kjæresten. Men dagen etter var de irakiske mennene igjen klare til å forsøke seg på kvinnen, som da ikke klarte å vri seg løs.

– Jeg har da sms-kontakt med henne og hun skriver at hun er på Korsvägen, og så skriver hun at gutta fra i forgårs kommer etter henne. Hun skriver at hun prøver å gjemme seg og så sender hun noe om et rom og en tekstmelding med bare bokstaver og da er det stille. Jeg hører da ikke noe mer fra henne før hun kom løpende i dag, sa kjæresten i det første avhøret etter at kvinnen ble voldtatt.

Det tok drøye ti timer før kvinnen slapp ut av leiligheten.

Bør utvises for godt

De tre siktede mennene, som hevder å være henholdsvis 28, 28 og 24 år, nekter straffeskyld. To av dem hevder at de hadde frivillig seksuell kontakt med kvinnen.

Alle tre kom til Sverige under asylbølgen høsten 2015. To av dem har fått avslag på søknadene om oppholdstillatelse og hadde frist for utreise 21. september 2020. Den tredje hadde utreisefrist 12. august – en uke før gruppevoldtekten – og hadde fått en utvisningsdom på ett år.

Aktor krever at alle tre dømmes til utvisning.