Aktuelt

16-åring dømt til 8 års fengsel

Han var 15 år da han knivstakk og drepte Ali Reda Hadi Hassan (18). Men retten i Danmark sender den unge drapsmannen i fengsel.

Hendelsen fant sted på en parkeringsplass i Gentofte nord for København den 25. april i fjor. Der hadde to grupper av barn og unge tørnet sammen i et planlagt masseslagsmål.

Den unge gjerningsmannen er nå dømt til 8 års fengsel for ha satt en strømpistol mot halsen til Ali Reda Hadi Hassan og knivstukket han to ganger. Det dødelige stikket var i hjertet.

I tillegg fant politiet en øks og en rekke andre våpen på gjerningsstedet

Fire av vennene til den drepte, som også deltok i slagsmålet, har sammen med drapsmannen sittet på tiltalebenken i retten i Lyngby under de 11 dagene i hovedforhandlingen.

De er alle dømt i saken.

En av dem (18) er dømt for grov vold mot drapsmannens da 13-årige bror. For det fikk han 2 års fengsel.

En 20-åring er dømt for grov vold mot den daværende 15-årige drapsmannen. Det ble 1 års fengsel.

En tredjemann (19) og hans venn (18) ble begge dømt for å ha deltatt i voldshandlingen som førte til at drapsmannen fikk kraniebrudd. Også det med 1 års fengsel for hver av dem.

For to av de dømte var det lagt ned påstand om utvisning fra Danmark. De slapp begge med advarsel.

Drapet omtales om «Snapchat-drapet» fordi en av guttene (15) hadde slengt med leppa i en gruppechat. Her skal han kalt en annen gutts (17) mor for et «ludder». Det endte med avtale om gjengslåsskampen,en 18-årings død og fem unge menn under 20 år (den dømte 20-åringen hadde fødselsdag på rettens femte dag) i fengsel.

Så er det verdt å merke seg at saken har fulgt et såkalt hurtigspor i rettsvesenet, og at danskene mener alvor når det gjelder skjerping av straffene – også for unge.

Ekstrabladet.dk