Politikk

Den verste målingen noensinne etter angrepet på Støjberg

Folketinget, og endog mange medlemmer av Venstre, har gått til frontalangrep på Inger Støjberg (Venstre) og skal kjøre riksrettssak mot henne. Venstre straffes hardt av velgerne sine for denne håndteringen av "barnebrud-saken". Ved siste Folketingsvalg fikk Venstre 23,4 prosents oppslutning. I en fersk måling lander Venstre på 13 prosent.

Den nye målingen til Voxmeter er en katastrofe for Venstre. I den mye omtalte barnebrud-saken, der daværende utlendingsminister Inger Støjberg, ville skille nyankomne asylpar der jentene var barnebruder, har versert i mediene siden februar 2016. Nå er det klart at det blir riksrettssak mot Støjberg på et heller tynt grunnlag. Det hele fremstår som pay back-time fordi Støjberg har vært realistisk, og dermed såkalt streng, på innvandringsfeltet. Hun har sagt lynende klart fra om bønnerop fra moskeer: Nei, det hører ikke hjemme i Danmark. Hun har også gitt klar beskjed om ytringsfriheten, inkludert bruk av Muhammed-karikaturer: Ytringsfriheten er grunnerven i demokratiet. (Selv har hun Kurt Westergaards Muhammed-karikatur som bakgrunnsbilde på sin iPad.)

Endog Venstres formann, Jakob Ellemann-Jensen, støtter riksrett mot sin kollega, og han har også bedt Støjberg forlate posten som nestleder. Ny nestleder skal velges neste helg på et virtuelt ekstraordinært landsmøte.

Venstre afholder ekstraordinært Landsmøde søndag den 24. januar 2021 klokken 10:00 med henblik på valg af ny næstformand.

Behandlingen av Støjberg får nå dramatiske konsekvenser for partiet. Støjberg er nemlig den fremste stemmesankeren til partiet. Den historisk lave Voxmeter-målingen kommer i kjølvannet av dumpingen av Støjberg som nestleder og riksrettssaken mot henne. 

Støjbergs fremtid?

Rød blokk stormer frem, blå blokk sakker akterut, viser målingen:

Her er en oversigt over målingen. Tallet i parentes er valgresultatet i juni 2019:

Socialdemokratiet: 33,3 procent – 61 mandater (25,9 procent – 48 mandater).

De Radikale: 6,6 procent – 12 (8,6 procent – 16 mandater).

SF: 8,4 – 15 mandater (7,7 procent – 14 mandater).

Enhedslisten: 8,2 procent – 15 mandater (6,9 procent – 13 mandater).

Alternativet: 0,8 procent – 0 mandater (3,0 procent – 5 mandater).

Veganerpartiet: 1,4 procent – 0 mandater (0,0 procent – 0 mandater).

Venstre: 13,0 procent – 24 mandater (23,4 procent – 43 mandater).

Dansk Folkeparti: 6,6 procent – 12 mandater (8,7 procent – 16 mandater).

Liberal Alliance: 2,8 procent – 5 mandater (2,3 procent – 4 mandater).

De Konservative: 10,9 procent – 20 mandater (6,6 procent – 12 mandater).

Kristendemokraterne: 1,6 procent – 0 mandater (1,7 procent – 0 mandater).

Nye Borgerlige: 5,8 procent – 11 mandater (2,4 procent – 4 mandater).

Rød blok, samlet: 58,7 procent – 103 mandater (52,1 procent – 96 mandater).

Blå blok, samlet: 40,7 procent – 72 mandater (47,7 procent – 79 mandater).

Målingen er basert intervju av et representatvit utvalg på 1.035 personer.

Vi har vanskelig for å se for oss en fremtid i Venstre for Støjberg etter de to ovennevnte hendelsene.

Den korte avis