Redaksjonelt

To dyktige fagpersoner ansettes i HRS

Forfatter Halvor Fosli og pedagog Julie Dahle jobber fra og med i dag i HRS. Med dette styrkes HRS sine ressurser og fagkompetanse betydelig.

Det er to tunge, markante navn som nå trer inn i staben til HRS.

Halvor Fosli er magister i sosiologi fra Universitetet i Oslo og skal nå jobbe som journalist og kommentator i HRS. Mannen fra Dalen i Telemark er forfatter av en rekke bøker, fra den kritikerroste debutboka Kristianiabohemen. Byen, miljøet, menneska i 1994 (gjenutgitt i 2020) til Mot nasjonalt sammenbrudd (2019). Tilstanden i Groruddalen ble behandlet i samtaleboka Fremmed i eget land (2015). Fosli har hatt mange roller i norsk bokbransje: forlegger i Exlex forlag, redaktør for tidsskriftet Prosa, bokanmelder i Dagens Næringsliv og i mange andre medier, forlagsredaktør i Kagge forlag og i Aschehoug. I 2011 var han politisk rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe. Han har også vært innom Document.no som kulturredaktør.

Julie Dahle er ansatt som fagskribent hos oss. Drammenseren Dahle er utdannet spesialpedagog og terapeut med bred erfaring fra barnehage, skole og statlig barnevern, et organ der hun ikke minst profesjonelt har fått erfare det nye Norge fra innsiden. Dahle har jobbet som journalist og kommentator i Document i 2019-2020.

Selv om de starter fra og med i dag, vil de neppe være på for fullt før over nyåret.

Vi tror denne satsningen fra HRS sin side vil settes pris på av våre lesere. Vi håper også at både Fosli og Dahle vil finne seg godt til rette hos oss og klare å bruke sin brede kompetanse til det beste for landet og vår fremtid. De er begge kunnskapsrike og dyktige analytikere.