Islam

Macron tvangsoppløser organisasjon mot islamofobi

Emmanuel Macron og kolleger tvangsoppløser den nasjonale gruppen, "Kollektivet mot islamofobi". Foreningen beskyldes for å gå ærendet til politisk islam.

«I samsvar med instruksjonene fra republikkens president ble CCIF oppløst i Ministerrådet», twitret innenriksminister Gérald Darmanin onsdag ettermiddag.

CCIF står for Collectife contre l’islamophobie en France og ble startet opp i 2003. Foreningen tilbyr juridisk støtte og psykologisk hjelp til ofre for angivelig islamofobi. Sent i november erklærte Darmanin at CCIF er «islamistisk» og jobber mot republikken.

2. desember ble derfor CCIF oppløst i det franske Ministerrådet. CCIF har gjennom årene markert seg eksempelvis som forkjempere for hijab og burkini, og en størrelse som Gilles Kepel har anklaget CCIF for å fremme uriktige påstander om islamofobi i Frankrike og slik tilsløre Frankrikes problem med terror. Kepel har gått så langt som å mene at CCIF fremstiller Frankrike som «et gulag for muslimer».

CCIF tok selv noen forebyggende grep da foreningen så hvilken vei det bar etter Darmanins uttalelser sent i november. Fredag for en uke siden kunngjorde foreningen at den selv hadde oppløst seg, og at hovedvarteret og aktiviteter var flyttet til utlandet. Dette aksepterte ikke den franske regjeringen: – Vi kan ikke godta en fasadeoppløsning, og vi må derfor sette en stopper for denne handlingen, sa regjeringens talsperson, Cabriel Attal.

CCIF har anklaget innenriksministeren for å ha «gitt etter» for «ekstreme» på høyresiden.

Frankrike trenger vår fulle støtte nå i kampen for overlevelse

Etter drapet på Samuel Paty er også to andre foreninger oppløst av Ministerrådet. BarakaCity er den ene, som av Darmanin har blitt anklaget for å ha bånd til «radikale islamistiske bevegelser», og også for å «legitimere terrorangrep». Grunnleggeren av BarakaCity, Idriss Sihamedi, henvendte seg da direkte til president Erdogan og ba om asyl for ham selv og hans stab, ettersom «jeg ikke er trygg lenger i Frankrike». En annen forening som er oppløst etter drapet på Samuel Paty er Cheik Yassine-kollektivet. Lederen der, Abdelhakim Sefrioui, er tiltalt for medvirkning til drapet på Paty.

Macron og hans regjeringskolleger har åpenbart tenkt å legge handling bak uttalelsene om å bekjempe politisk islam. Dette bør alle vesteuropeiske toppolitikere merke seg, og også mediene, som har hatt en betydelig rolle i å fremelske personer og miljø som åpenbart er styrt av politisk islam eller som er islamofile, typisk akademikere.

Vest-Europas ledere må stille seg skulder ved skulder med Macron og den skadeskutte franske republikken. Det handler nå om en kamp for overlevelse som et fritt og åpent demokrati.

Le Point