Kriminalitet

Hvorfor slippes voldspsykopat løs på borgerne?

En 25 år gammel voldspsykopat er nettopp sluppet ut av fengslet. Hvordan kan myndighetene finne på å utsette borgerne for denne onde og farlige mannen? Han burde vært satt på første fly til Bagdad.

Han hadde rundt 100.000 følgere i sosiale medier før han ble satt i fengsel for mord på tidligere svensk kjæreste. «Blattelito», som han kaller seg, heter Abbe Abdalla Alsaadi, og har vært en såkalt influenser som omga seg med luksus, og var særlig kjent for alle selfiene der han viste frem sin veltrente og heltatoverte overkropp. Luksusen, som luksusbiler, klokker og bunker med kontanter, stammet fra kriminalitet.

Dømt først for mord på eks-kjæreste

Det var den 26 april 2018 at den 29-årige småbarnsmoren Annie ble funnet død i badekaret i leiligheten sin i Solna. Hun skal ha blitt drept fordi hun skal ha presset Blattelito med at hun ville avsløre hans doble liv. Han snek seg inn i leiligheten hennes, og injisjerte henne med legemiddelet Tramadol, tilsvarende 20 – 30 tabeletter. Deretter la han henne i fullt badekaret der hun druknet. For dette ble han dømt til 18 års fengse for mord, i tillegg ble han dømt for over lengre tid å ha mishandlet Annie, knivstukket henne, truet henne, og også for seksuell trakassering av og grov vold mot andre kvinner, hærverk, og flere narkotikaforbrytelser.

Men lagmannsretten omgjorde dommen i fjor, da man mente at det ikke forelå tilstrekkelige bevis for hvilken mengde av det narkoklassifiserte midlet Tramadol han injisjerte. Lagmannsretten senket derfor straffen til 3,5 år for vold og mishandling.

Og nå er han ute av fengsel på prøveløslatelse etter å ha sonet totredjedeler av dommen.

I fengsel på to høysikkerhetsanstalter, har han truet ansatte og begått vold mot dem, det samme mot andre innsatte. Han har også begått skadeverk med mer. I sosiale medier viser han nå selv frem en mengde dokumenter som bekrefter hans oppførsel på innsiden av murene.

– Jeg er fucking psykopat

I en gjennom-psykopatisk video sier han nå rett ut at han ikke forstår hvordan han kunne løslates:

– Undrar hur jag bara kunde bli släppt du vet förstår du. Jag ska visa er. Skadegörelse, innehav av otillåtet föremål, våld och hot mot tjänsteman, våld och hot mot tjänsteman, olämpligt uppträdande och skadegörelse. Jag har knullat sönder fucking. Skadegörelse. Daglig visitation.

Det fortsetter slik: – Flere tusen har jeg kostet dem. Jeg har knullet fucking Kriminalomsorgen og systemet og jeg knuller alt og alle forstår dere. De kan en gang ikke ha meg innelåst, jeg er fucking psykopat og se slipper meg heller ut i samfunnet.

Selfie på Facebook.

At han er en helstøpt psykopat bekreftes ytterliger ved dette utsagnet: – Jeg er den mest omtalte personen i hele dette fucking landet. Til og med politikerne prater om meg. SD, avisene skriver til meg at du må intervjues, YouTube alt, alle snakker om meg, alle virale sider. Jeg er den mest omtalte personen. Hvordan kan man være som meg? Ingen kan være som meg? fortsetter han og hånflirer.

Han forteller i et annet innlegg at han skal «fortsette min syke livsstil hver dag og legge ut alt bare for at det skal svi i øynene deres. Jeg er ikke redd for noen, alle dere er små kakerlakker». Igjen bekrefter han at han er svært syk – og farlig: – Jeg er proppfull av diagnoser.

Send han til Irak

Alsaadi innvandret til Sverige i 1999, og ble svensk statsborger i 2005. Nå er han altså en fri mann igjen, og har antakelig ikke lært noe som helst annet fra tiden bak murene, enn at han kan fortsette sin truende, trakasserende og voldelige adferd – uten det minste snev av redsel for å bli sendt tilbake til Irak.

Svenske myndigheter bør ta seg en studietur til danske Odense der en somalisk 22-åring, født i Danmark, er dømt til varig utvisning fra Danmark. Dette skjedde av hensyn til «den offentlige tryggheten» og for å «forebygge uro eller forbrytelse», i henhold til EMK artikkel 8, 2. ledd.

Nederst i artikkelen hos Samnytt ligger videoen Blattelito la ut etter å ha blitt sluppet ut av fengsel. Å se den er som å se på en skrekkfilm – dog fra den virkelige verden. Skal dette monsteret virkelig få lov til å fortsette å gå løs på særlig kvinner?