Innvandring

Vil utvise 231 personer etter halshugging

Silkehanskene legges bort i Frankrike etter terroren mot læreren som ble halshugget for å ha undervist i ytringsfrihet.

Etter at grunnskolelærer Samuel Pay ble hodeskåret på åpen gate fredag 16. oktober, en hendelse som er definert som et terrorangrep, har den franske regjeringen og myndighetene kastet seg rundt for å vise handlekraft. Dette i motsetning til vår egen regjering, som reagerte med å si at vi må stå sammen for «tankefrihet og opplysning».

Innenriksminister Gérald Darmanin skal blant annet på søndag, samme dag som de var en rekke støttedemonstrasjoner for Pay i Frankrike som samlet titusener på titusener av mennesker, ha innkalt landets regionsledere for å beslutte å utvise 231 innvandrere som allerede er kartlagt for å utgjøre en terrortrussel mot landet.

180 av disse skal allerede sitte fengslet, mens ytterligere 50 er blitt bedt fengslet umiddelbart.

Darmanin skal også ha iverksatt et arbeid for begrense asylretten i Frankrike. Hvordan dette er tenkt gjennomført gjenstår å se, men det er vel tvilsomt at Frankrike vil bry seg nevneverdig om hva EU eller andre måtte mene om «asylretten». Nå må Frankrike reddes.

Elleve personer skal så langt ha blitt anholdt for koplinger til det groteske drapet på Pay. Gjerningsmannen, en 18 år gamme tsjetsjener, ble skutt og drept av politiet.

Expressen.se