Innvandring

Vil prioritere kristne flyktninger – KrF sier nei

Ingen gruppe er mer forfulgt i verden enn kristne. Likevel avviser KrF å prioritere kristne flyktninger - begrunnet med noe så vanvittig som nestekjærlighet.

FrPs Sylvi Listhaug forteller at hvis FrP skal gå med på å ta imot et begrenset antall kvoteflyktninger til Norge, skal forfulgte kristne prioriteres.

Mest forfulgt

Ifølge den kristne organisasjonen Open Doors er kristne er den mest forfulgte folkegruppen i verden. Forfølgelsen skal stadig bre om seg, både geografisk og i styrke. Det påpekes at i løpet av de siste fem årene har titusener av kristne blitt drept. Ifølge World Watch List blir over 260 millioner kristne diskriminert, av disse opplever 100 millioner alvorlig forfølgelse.

Ser vi på listen over de 50 farligste landene å leve i som kristen, er det påtakelig mange av de samme landene som avgir migranter til Norge – men da ikke først og fremst kristne, men muslimer. Det kan igjen handle om at de kristne har så dårlige kår i disse landene, at det ikke gir dem noen mulighet for å reise halve verden over for å søke asyl i Europa.

Jeg har med selvsyn sett hvordan kristne behandles i Pakistan. Det var ikke noe vakkert syn.

KrFs nestekjærlighet

– Når vi har full kontroll på grensene, vil vi være med på å ta imot et begrenset antall kvoteflyktninger, og vi ønsker å prioritere forfulgte kristne. Det er en gruppe som blir veldig lite snakket om, men de er mange og har veldig vanskelige liv. Vi bør gå foran og vise at vi vil ta et ansvar for å hjelpe dem, sier Sylvi Listhaug til Dagen, her via NTB.

Listhaug viser til at Norge som et kristent land gjør det naturlig at vi stiller opp for kristne flyktninger. Det forventer hun også at KrF vil støtte, men den gang ei. KrF avviser at de vil støtte forslaget.

– Vi vil vise nestekjærlighet til alle grupper og ønsker ikke å prioritere enkelte grupper, sier KrFs innvandringspolitiske talsperson Per Sverre Kvinlaug.

Nå er denne nestekjærlighet-argumentasjonen i politikken en debatt i seg selv (som jeg skal se om jeg kan komme tilbake til), men jeg foreslår at KrF drar på studietur til for eksempel Pakistan og forklarer de kristne hvorfor de ikke vil prioritere sin nestekjærlighet til de svakeste. Her er et bilde av hva som venter dem, da dette er hjemmene til kristne i Islamabad (fotografert i 2004), som for øvrig ikke ligger langt fra den norske ambassaden – så det er ikke lange gåturen. Om de tør gå dit.