Kriminalitet

SIAN-profil funnet død

En SIAN-profil ble funnet død i hjemmet sitt i Kristiansand i går. Politiet ba Kripos om assistanse, da dødsfallet fremsto som mistenkelig. Men også PST er koplet inn.

HRS har avventet med å rapportere om denne saken inntil politiet hadde avholdt sin pressekonferansen.

Aftenposten meldte om det mistenkelige dødsfallet i går kveld.

– Jeg kan bekrefte at en mann i 40-årene er funnet død på en adresse i Kristiansand. Omstendighetene og observasjoner som melder og politiet har gjort på stedet gjør at vi anser dødsfallet som mistenkelig, sier jourhavende jurist Henrik Bjugan Hegdahl i Agder politidistrikt til NTB.

I dag vekket imidlertid denne hendelsen interesse hos de fleste medier, som kanskje henger sammen med koblingen til SIAN.

Fædrelansvennen meldte først om hendelsen. I dag morges begynte kondolansene å komme på Facebook, der avdødes identitet er blitt gjort kjent.

Saken vekket oppmerksomhet fordi ikke bare Kripos ble koblet inn, men også PST. Sistnevnte skal håndtere de mest alvorlige truslene mot landets sikkerhet.

Det har nok fått flere enn oss til å undre oss over om vi kan stå overfor et politisk mord.

Men på pressekonferansen kom ikke politiet med noe konkret om hendelsen, og de ønsket heller ikke å komme med avdødes identitet. De vil avvente til obduksjon av avdøde er gjennomført.

Men identiteten er altså allerede kommet ut, selv om vi velger ikke å navngi vedkommende – ut fra politiets valg. De har så langt ingen mistenkte gjerningspersoner, men etterforsker saken som drap. 

Politiet ville for øvrig heller ikke ta imot åpne spørsmål på pressekonferansen, kun ett til ett intervju etterpå.

Politiet fikk melding om hendelsen kl. 13:17 lørdag, men meldte ikke om dødsfallet før tre timer senere. Det het at de ville ha «arbeidsro».

Han skal ha blitt funnet død i sin egen leilighet av en nabo.

Nettopp at PST er koblet inn, fremstår som er enn underlig.

Avdøde var sist aktiv på Facebook-profilen sin 2. oktober kl 18.59, altså fredag kveld. I et tidligere intervju har han fortalt at det er en risikosport å ta del i Sians aktiviteter, ikke minst knyttet til forventet vold fra venstresiden.

Vi får avvente å se hva som kommer frem i saken, men politiets taushet er påtakelig.