Kriminalitet

Så er håndgranat-angrep kommet til Danmark

Håndgranater er er blitt et kjent våpen i nye Sverige. Nå er det også tatt i bruk i Danmark.

En eksplosjon på en privatadresse i byen Mullerup i Slagelse er sannsynligvis forårsaket av en håndgranat, melder politiet i Sentral- og Vest-Sjælland i en tweet lørdag morgen.

– Det indikerer i utgangspunktet at en håndgranat ble detonert på stedet. Beboeren ble lettere skadet, skriver politiet.

Vaktsjef Lars Galasz opplyser at en mann (46) har fått en skade på foten som han blir behandlet for.

– Mannen ligger og sover når han blir vekket av en eksplosjon, som har blåst ut flere vinduer. Han ringer oss, og det gjør også en nabo, sier Galasz. Politiet fikk meldingen kl. 05:56.

– Det er kommet skader på eiendommens murverk. Vi kan se at det er fragmenter i murverket som kan stamme fra en håndgranat, fastslår han.

Politiet har innkalt ammunisjonsryddere fra Forsvaret.

– De er ekspertene i slike saker. De kan vurdere eksplosjonen og størrelsen, og fastslå om eksplosjonen var forårsaket av en håndgranat, sier vaktsjefen.

Politiet har en foreløpig teori om at det er en bevisst handling bak eksplosjonen.

– Folk har hørt en bil kjøre fra stedet. Det kan tyde på at noen utenfra har kastet en håndgranat mot eiendommen, sier Lars Galasz.

Politiet, som var massivt tilstede i morgentimene, har sperret av området ved eiendommen. Det skal ikke være noen fare for de omkringliggende beboerne.

Så da kan vi slå fast at «den nye kulturen» fra Sverige sprer om seg. Når kan vi forvente «den første» håndgranaten smeller i Norge?

(Nyhetsbyrået Ritzau)