Den kulturelle revolusjonen

Politisjef: -Vi er i ferd med å bli et paradis for gangstere

Dette sier sjefen for politiet i Gøteborg. Politiet får engang ikke rettslig medhold i å fengsle klanen som for kort tid siden satte opp veisperringer og slik opererte som en politistat i staten.

De ekstreme svenske tilstandene vekker igjen oppsikt internasjonalt. Til Daily Mail uttaler politisjef i Gøteborg, Erik Nord, seg i særdeles friske vendinger. Nord sier rett ut dette: – Vi trenger mer politi, og våre domstoler og fengsler må styrkes for å håndtere denne situasjonen snarest. Hvis ikke forvandles vi til et paradis for gangstere.

Vel, paradiset må kunne sies allerede langt på vei å ha blitt etablert. Dette kan eksemplifiseres med at da den mest kriminelle klanen i Gøteborg, Ali Khan-klanen, i august satte opp veisperringer i det tapte territoriet Hammarkullen. Klanen kontrollerte altså hvem som kjørte inn og ut av området i en pågående kamp om makten. De 257 bombene som gikk av i fjor, og de over 300 skytningene, vitner også om «paradiset» skapt på svensk jord. Og det er kriminelle klaner fra Balkan, Midtøsten og Nord-Afrika som står bak, fortsetter den britiske avisen.

Sverige-bilden får seg nok en knekk i Vestens øyner.

Ikke kriminelt med veisperringer

Politiet pågrep 20 personer som de mente stod bak veisperringene i Hammarkullen. Men da kom den mye staten på banen. Domstolen mente klanmedlemmene ikke hadde brutt loven!

Police broke up the checkpoints and made 20 arrests. But in a move that was seen as symbolic of Sweden’s ‘soft touch’, the suspects were released because prosecutors decided they hadn’t broken the law.

Og hva sier politisjef Erik Nord til dette? «Disse kriminelle klanene har en totalt annen kultur som gjør det svært vanskelig å takle dem med normale politimetoder.»  

Svensk offentlighet klarte ikke lenger å skjule at den eksplosjonsartede kriminaliteten var relatert til masseinnvandringen. Endog statsminister Löfven måtte på banen for en stund siden og vedgå at det var en parallell. Det er dette paradigmeskiftet Nord påpeker til britisk presse: «For to år siden, hvis folk knyttet innvandring til kriminalitet, som jeg gjør nå, ville de ha blitt beskyldt for å være rasister.»

I forrige måned ble den siste barrieren brutt da landets øverste politileder, assisterende rikspolitisjef, Mats Löftving gikk ut og sa: – Barn opplæres i kriminalitet fra fødselen av. Han fortsatte slik: – Allerede fra fødselen av oppfostres barna inn i kriminaliteten, og til og med ekteskap arrangeres for å styrke klanens makt. Löftving sa også at Sverige nå har 40 klaner som har innvandret «utelukkende for å organisere og systematisere kriminalitet».

Imam er klanleder

Ali Khan-klanen består av rundt 120 medlemmer, 60 av dem er over 15 år. 40 av disse er menn, og over 30 av disse har et kriminelt rulleblad. Klanen er kjent for drap, utpressing, alvorlig vold mot kvinner, fysisk vold, trusler, narkotikakriminalitet og ulovlig besittelse av våpen. Denne klanen har forgreininger i Danmark, Tyskland og opphavslandet Libanon.

Hashem Ali Khan, 63, is believed to be the head of the family. He arrived in Sweden with a bullet in his back in 1984 as a refugee from Lebanon’s civil war, and set up home in a quiet suburban cul-de-sac in Angered, northeast Gothenburg, in what would become the heart of his family’s territory.

Denne mannen er imam i moskeen Salam i Gøteborg, som blant annet har vigselsrett.

Da vet vi mer enn nok om kvinners mulighet for skilsmisse, og hvem som ikke kan gifte seg med hvem. 

Imam Ali Khan har aldri blitt dømt for kriminalitet til tross for at han blant annet har blitt tatt for ulovlig besittelse av maskingevær. Hans mindreårige barnebarn møtte opp på politistasjonen og hevdet våpenet tilhørte ham.

Ni av imamens 38 barnebarn – 38 – har blitt funnet skyldig i kriminalitet.

Khalil, 28, for instance, has committed assault, attempted robbery, obstruction of justice, theft and drug offences, while his brother Hashem, 22, has served two prison sentences for drug crimes, serious assault and obstruction of justice.

Veisperringene i Hammarkullen var altså bare toppen av et isfjell. I tillegg til de 40 klanene er det hundrevis av mindre kriminelle gjenger. I dag er det 10 ganger flere drap i Sverige enn i Tyskland, forteller Daily Mail.

Politimyndighetene er nå bekymret for at syrere og andre forholdsvis nyankomne grupper vil danne sine egne kriminelle nettverk som vil utfordre de allerede etablerte klanene, som Ali Khan-klanen. Nord sier at det er «åpenbart» hvorfor de tar seg tl Sverige: Det handler om det rause velferdssamfunnet og tillitssamfunnet.

Our generous welfare system and trusting society can be exploited by the criminal networks. Half of the disabled benefit we pay out is fraudulently taken by the gangs. Sometimes they get divorced so that the Government will give them another flat, then move back in with their ex-wives and rent it out (utheving, red.).

Sistnevnte foregår nøyaktig på samme måte i Norge, ikke minst blant somaliere.

Suger ut velferdsstaten

Den meget frittalende Nord kommer med flere oppsiktsvekkende uttalelser:

‘When the clan system found in the Middle East, North Africa and the Balkans was transferred into Sweden, with our high level of social trust, it mutated into organised crime.

‘We see the migrants leaving the country for a few months, then coming back in a wheelchair to claim disability benefit. This is the beginning of the exploitation.

Nord kommenterer dette slik: – Det er forferdelig fordi politiets ressurser blir brukt til å håndtere problemer vi selv har skapt.

Inspektør for integrering i Gøtebrog, Ulf Böstrom, sier at det at nærpolitiet trakk seg tilbake på 80-tallet førte til et vakuum som ble fylt opp av kriminelle gjenger. «Når katten er borte, danser rottene på bordet», sier han, og fortsetter slik:

‘In Sweden, the cat has been gone for 30 years. With no police on the beat, there was no way of showing our legal boundaries to new arrivals.

I Gøteborg bor det 184 nasjonaliteter. Böstrom sier at klanene ser på hvite svensker «som kun en annen klan som tilfeldigvis har kontroll med landets institusjoner». Han konstaterer at integreringen har havarert. Og han konstaterer et annet åpenbart faktum: Politisk ledelse vil ikke innrømme akkurat det havariet:

We had a plan for integration that obviously failed. Fixing it will be very difficult. A generation of young men has been born into crime families on Swedish soil, and they see themselves as untouchable.’

The veteran police officer added: ‘It is our own fault but the politicians won’t admit it. We can’t solve it with surveillance or military-style policing. If police are not patrolling the streets, how can we integrate these parallel societies?

Forfatter Johanna Bäckström Lerneby, som har skrevet boken Familjen om Ali Khan-klanen, slår fast at klanen kun stoler på sine egne. «For dem er familien viktigere enn livet og døden.» De lever altså i en annen verden, konstaterer hun. Og de er så mektige nå disse klanene, at de selvsagt også har advokater i deres egen lommer.

Et «fredsmøte» som uroer

Om ikke dette var mer enn nok: En voldelig strid mellom Ali Khan-klanen og Backa-klanen endte i et fredsmøte (!) på et femstjerners hotell i Gøteborg sentrum, noen få hundre meter fra den sentrale politistasjonen.

The Backa Gang agreed to pay substantial reparations to avoid further violence, police sources have claimed.

På fredsmøtet deltok en tenåring også, barnebarnet til Ali Khan. Og det var kun her svenske myndigheter grep inn: De overtok omsorgen for gutten.

Og hva konkludere politiet med etter dette fredsmøtet og den inngåtte avtalen? At politiet nå har enda mindre kontroll:

‘You might think it was good for the two sides to make peace, but it just made police more worried,’ Inspector Böstrom said. ‘It means that they are now working together under the radar and it is impossible to know what they are doing.

Jeg kjenner at det som gjør meg mest urolig over å lese dette om vårt naboland, er vissheten om at vi har miljø med samme type mentalitet her. Det eneste som skiller oss er mengden. Så fremdeles kan Norge sove søtt…

Daily Mail