Koranen brennes flere steder. Starten på et opprør i folket?

Flere videoklipp på nettet tyder på en ny trend: Å brenne koranen for å stå imot islamisering og for å stå opp for ytringsfriheten.

Parallellt med at det danske islamkritiske partiet Stram Kurs har vakt bred om islamisering av Skandinavia og innskrenket ytringsfrihet, ser det ut til at en ny trend har etablert seg: å brenne koranen og legge videoen ut på sosiale medier. Det finnes også videoer der folk brenner koranen samtidig som svinekjøtt grilles.

På mandag skrev HRS om de 15 muslimske foreningene i Sverige som krever forbud mot koranbrenning og blasfemi generelt. Tross mengder av trusler som raser på nettet, fortsetter folk å brenne koranen i forsvar for ytringsfriheten – om mot islamiseringen.

«Bacon á la Koran»

En som kaller seg Simon Kristoffersen har lagt ut en video der bacon på grillspyd holdes over koranen slik at fettet renner ned på den brennende boken. Dette skal ha blitt innspilt på søndag i Uddevalla. En caps vises med påskriften «Gör Sverige lagom igjen». Og Kristoffersen bruker samme uttrykk som Stram Kurs når de brenner koranen sammen med grilling av bacon: ”Bacon á la Koran.”

To dager før dette brant koranen i Gøteborg. Dette skjedde under et grillselskap kalt ”BarbeQuran”. Grilling av koranen inngikk i grilling av mat. Videoen er lagt på YouTube.

Også ved domkirken i Linköping sist fredag ble koranen satt i fyr og flammer. Her ble en kulegrill og tennvæske benyttet, og videoen er lagt på YouTube.

Politiet i Linköping har opprettet en sak om «hets mot folkegruppe». Politiet balanserer dermed opp imot den svenske grunnloven om ytrings- og demonstrasjonsfrihet. Man undres: Er det sharialoven politiet har i tankene eller den svenske grunnloven?

– Vis at islam er fredens religion

Det er Rasmus Paludan som har oppfordret det svenske folket om å brenne koranen etter at han ble nektet å gjøre dette i Malmø for et par uker siden. Politiet fryktet at de ikke ville klare å stoppe potensielle voldsmenn, altså motdemonstranter.  Men enkeltpersoner som representerte Stram Kurs brant likevel koranen flere steder i Sverige etter dette, som i gettoen Rinkeby. Rasmus Paludan sa i denne forbindelse:

– Jeg håper at det svenske folket brenner svært mange koraner. Jeg håper at hver og en lager et videoklipp når de brenner koranen. Jeg håper de samler store forsamlinger når de brenner koranen for da får vi se om islam er fredens religion.

Nå ser det ut til at i alle fall enkelte følger denne oppfordringen.

Paludan leverte også denne salven:

Ettersom muslimer svært gjerne vil bevise at islam er fredens religion så synes jeg at man som gode svensker skal ta imot sine gjester og si «Dere vil jo så gjerne bevsie at islam er fredens religion, så da kommer vi til å hjelpe dere og brenne hundretalls koraner offentlig, og da kan dere vise at islam er fredens religion».

Vi synes ikke aksjoner som dette er vårt demokrati verdig. Det finnes mange andre kreative måter å bruke ytringsfriheten på. At folk er opprørte over islams økend emakt, der god forståelsig. Men å egge til økt konflikt, mener vi ikke tjener saken.

Samnytt