Islam

15 muslimske foreninger vil forby all islamkritikk

Både det å brenne hellige skrifter og å håne religion må forbys, mener 15 muslimske foreninger etter at koranen brant i Sverige i forrige uke.

Dette forteller en imam i gettoen Rinkeby ved Stockholm etter at danske Stram Kurs brant flere eksemplar av koranen ulike steder i Sverige i forrige uke. Både politi og Säpo (svenske PST), prøvde forgjeves å stoppe aksjonene, som kalles kamp for ytringsfrihet og mot islamisering. Politiet har nedlagt forbud mot at Stram Kurs demonstrerer mot islam på svensk jord og peker på lovverk som omhandler «hets mot folkegruppe». Om Stram Kurs vil bli straffeforfulgt av svensk domstol er på nåværende tidspunkt uklart.

En taktisk manøver

Imamen i Rinkeby, Hussein Farah Warsame, forteller til Dagens Nyheter at muslimene nå vil bruke sin voksende demografiske makt til å endre grunnleggende verdier og forutsetninger i Sverige. Anslagsvis utgjør muslimene rundt 1 million innbyggere nå, som er rundt 10 prosent av befolkningen, nesten den samme prosenten som hos Europas syke mann, Frankrike. Imam Warsame sier:

– Vi vil ikke at det skal være lovlig i Sverige å brenne hellige skrifter som Koranen, Bibelen og de jødiske skriftene at at de samtidigskal bli forbudt å håne de ulike religionene.

At de tre store verdensreligionen skal behandles likt, bør ses som en taktisk manøver, etter vår erfaring. Ikke minst ettersom både kristne og jøder plasseres i kategorien vantro av både lærde og deres islamske skrifter.

En restauranteier forteller til avisen at «90 prosent» av alle som bor i Rinkeby ikke kjenner svensk lovgivning eller kultur men tror at det allerede er forbudt å brenne koranen der. 90 prosent må tas med, ikke en klype, men en bøtte salt. Min erfaring fra Pakitsan tilsier nemlig det. Der er alt ninty percent når noe virkelig skal understrekes.

Det er «mitt område»

En annen, kvinne, mener at Sverige er «deres land», og at danskene fra Stram Kurs ikke skal komme og forstyrre offentligheten:

– Ingen kan krenke mitt område eller min butikk. Jeg sier til dem at de skal gå bort. De skal ikke krenke oss og forstyrre vårt land. Det holder at de gjør det hjemme i Danmark.

Rinkeby er altså hennes område.

Leder av Stram Kurd, Rasmus Paludan, sier på sin side at han gjør disse stuntene i Sverige for å bidra til en kamp mot islamisering av landet. Han vil ha Sverige tilbake til om lag 1960-tallet, og for å oppnå det, ser han for seg at rundt 1 million mennesker skal forlate landet og reise tilbake til islambeltet eller konvertere til en annen religion. Realismen i dette er vel på en skala fra 0 – 10, sånn ca. minus 10.

Enten det er SIAN i Norge eller Stram Kurs på dansk og svensk jord, må man kunne konstatere at de får frem bevegelser i samfunnene våre som ikke er demokrativennlige, og det inkluderer voldsvenstre.

Hovedillustrasjon: HRS

Samnytt