Aktuelt

18-åring drept med skudd i hodet – de anholdte er 14 og 16 år

Danmark er nå vitne til at tenåringer henretter en annen på åpen gate.

Mannen (18) ble skutt i hodet da han befant seg ved supermarkedet Lidl på Dirch Passers Allé og Finsensvej på Frederiksberg fredag kveld rett litt før kl. 21:00. Han døde av skadene.

I går kveld ble to tenåringer anholdt for drapet, en 14-åring og en 16-åring, melder Ekstrabladet.dk.

Ifølge politiet skal den drepte og gjerningsmennene ha kjent hverandre og det skal ha oppstått «noe uenighet», en slags «diskusjon», men de ønsker ikke å gi noen nærmere opplysninger om hva det handlet om.

På spørsmål om hvordan politiet kan sikte begge for drap, når det bare var avfyrt ett skudd, svarer de at dette skal etterforskningen avdekke, og at de heller ikke vet hvorfor gjerningsmennene var i besittelse av et skytevåpen. Samtidig avviser de at mordet er gjengrelatert.

16-åringen, som er over den kriminelle lavalder, ble fremstilt for retten i formiddag. 14-åringen er tatt hånd om av sosiale myndigheter (barnevernet).

Den avdødes fetter forteller at både han og resten av familien er i sjokk over det som har skjedd. Ingen i familien ønsker å stå frem ved navn, og faren til avdøde har gitt beskjed om at den dreptes identitet ikke skal ut nå.

– Vi er begge født og oppvokst på Frederiksberg og har hatt tette bånd. Han var den lillebroren jeg aldri fikk, og jeg kunne se mye av meg selv i han. Han tenkte mye på andre og var der alltid der for folk. Han var der i hvert fall mye for meg. Og omvendt, sier den 25-årige fetteren til Ekstrabladet, som ikke skjønner hvorfor avdøde ikke snakket med han hvis han hadde noen spesielle problemer i livet sitt.

Det er vanvittig at en 14- eller 16-åring kaldblodig regelrett henretter en person på åpen gate i Danmark med ett skudd mot hodet. Hva er det neste vi kan vente oss?