Stormer frem på målingene grunnet kritikk av islam og innvandringen

Nykommeren i dansk politikk, Nye Borgerlige anført av Pernille Vermund, med ny toppmåling som gir partiet 11 plasser i Folketinget. Vermund passerer med dette Dansk Folkeparti grunnet hennes troverdighet i innvandrings- og verdipolitikken.

7,7 prosent på den ferske målingen gir Nye Borgerlige (NB) 7 flere representanter i Folketinget enn dagens 4, altså totalt 11 representanter. Dansk Folkeparti endte på 6,6 prosent i målingen til YouGov.

«Det er håp for frihet og fedreland», kommenterer Pernille Vermund på Facebook 13. juni. Vermund har fra første stund (2015) gitt klar beskjed om at Nye Borgerlige med henne som leder setter Gud, Konge og Fedreland øverst på menyen. Hun sier «back off, vi skal ikke ha islam inn i samfunnet». Hun vil ha null asylinnvandring og sier at ingen muslimer skal tildeles statsborgerskap de neste årene. Ikke før det er «styr på innvandringspolitikken» og dens ødeleggende konsekvenser.

Leverer varene hun lovet velgerne

Suksessen til Vermund og NB ligger ikke minst i at hun følger opp hva hun lovet velgerne i valgkampen i 2019 som sendte partiet til ærverdige Folketinget. Til oss sa hun følgende året før:

Islam er ødeleggende, ødeleggende uansett hvor islam vokser frem i verden, så er det ødeleggende. Vi ser med gru til den muslimske verden, vi sier: sånn der kan man jo ikke leve sammen. Vi sender våre soldater til land som Afghanistan for å bekjempe konflikter og undertrykkelse, hvilket jeg synes er fullstendig vanvittig. Det er jo håpløst å løse dette så lenge islam har makt. Og samtidig kan vi ikke se at vi – for Guds skyld – ikke skal ha det inn i vårt eget land. Så nei, jeg vil aldri ønske god ramadan.

– Heller ikke som integreringsstatsråd?

– Nei, det ville jeg i hvert fall ikke!

Islam er nå et tema i Folketinget – takket være NB og Vermund. Nå har partiet fått Venstre og de Konservative med seg på et lovforslag mot bønnerop fra moskeer. Forslaget legges frem i dag.

Dumhet eller åndelig dovenskap?

Vi spurte Vermund også om følgende i vårt lange intervju med henne:

– Hvorfor er ikke islam et tema i Folketinget?

– Det tror jeg er fordi politikerne ikke forstår at islam både er religion og politikk. Jeg tror simpelthen ikke at de vedkjenner seg dette faktum. Altså de snakker hele tiden om religionsfrihet, og det er jo riktig, vi har religionsfrihet, men man kan ikke adskille den politiske delen av islam fra den religiøse delen av islam. Det er mange muslimer som gjør det, men i islam er det vanskelig å skille det hele, og det tror jeg rett og slett ikke politikerne vil innse.

– Fordi at?

– De har nesen ned i alt mulig annet, og selvfølgelig er det ikke ansett som riktig å kritisere islam. Jeg tror også det ligger en levning der fra 2.verdenskrig, jødeutryddelsen og den skjebnen mange mennesker led den gang, som får mange politiske hjerner til å kortslutte. Det vi opplevde den gang var at europeere fordrev folk på grunn av deres tro, bakgrunn og kultur. Og da var det jo europeere som var de totalitære. Mange klarer i dag ikke å forholde seg til at det er dem som kommer utenfra som har den totalitære ideologien med seg. Så når vi, Nye Borgerlige, sier at islam innfører terror i vår samfunn, så hører de «muslimer skal utryddes», og tenker automatisk tilbake på 2.verdenskrig. De tenker: Det er nesten det samme. Enten forstår de det ikke, eller så er de for dumme, det skal man jo være forsiktig med å si, men om det er åndelig dovenskap eller om det er dumhet, det må det være opp til andre å vurdere.

Eller kan det hele handle om løgn fra politikeres hold?  Vi leser et sitat for Pernille, forfattet av tidligere utdanningsminister for de konservative i Storbritannia, George Walden. Walden mener at politikerne «spiller søt musikk» for å prøve å dekke over «krisen» med islam i Europa. At de rett og slett «lyver» om «det islamske problemet». De vet rett og slett ikke hva annet de skal gjøre.

– Hva tenker du om denne uttalelsen, Pernille?

– Tankene mine går så ofte tilbake til 2.verdenskrig. Og jeg ser Chamberlain og Churchill, den underkastelsen man ser blant noen politikere. Men politikere i Europa har massiv støtte fra befolkningen til å gjøre noe. Og, bare så det er sagt; jeg føler meg ikke som politiker. Jeg ser en utvikling i samfunnet vårt som noen må ta ansvar for og prøve å endre. For politikerne tar ikke ansvar, og nettopp derfor opprettet vi Nye Borgerlige. Så jeg har problemer med å forstå at politikere bøyer av eller lyver for befolkningen av frykt for hva konsekvensene kan bli. For jeg mener jo at frykten må ligge i – hvis man overhodet er redd for noe – å ta tyren ved hornene og si «OK, denne kampen tar vi, og det kommer til å koste, og det blir en lang og seig kamp, og det blir ofre underveis». Hvis man overhodet skal frykte noe, så er det å la være å ta kampen.

Migrasjonskrisen ga DF en knekk

NBs fremgang og DFs tilbakegang handler ikke minst om at folk husker hva som skjedde under migrasjonskrisen i 2015: DF hadde da hånden på regjeringsrattet som støtteparti med hver femte stemme i befolkningen, men valgte å sitte stille mens titusener marsjerte oppover motorveien fra Tyskland. Dette ville aldri NB gjort. Partiet ville krevd grensen stengt umiddelbart.

Les også: Vermund gir Merkel og Erdogan en verbal skyllebøtte

NB gikk til valg på tre ufravikelige krav, som partiet benevner det:

– Vi har tre helt ufravikelige krav for å støtte en regjering. Helt ufravikelige. 1. Det skal innføres en full asylstopp. 2. Kriminelle uten dansk statsborgerskap skal utvises etter første dom. 3. Utlendinger (altså dem uten dansk statsborgerskap) som ikke er selvforsørgende, skal utvises.

Norge hadde vært tjent med et parti som NB, tror jeg. Og jeg ville ikke ha blitt forundret om partiet hadde stomret inn på Stortinget ved valget neste år. Folk lengter etter ærlige, tydelige og handlingsorienterte politikere som står opp for nasjonalstaten Norge, og, ikke minst, som ser den islamske trusselen og vil kjempe mot ufriheten som følger i islams kjølvann.

PS: Bare i forrige uke fikk NB nesten 700 nye medlemmer.

Hovedillustrasjon: HRS