Innvandring

Her gir hun Angela Merkel en verbal skyllebøtte om asyl- og maktpolitikk

Både kansler Merkel og president Erdogan får en kraftfull verbal ørefik fra en av Danmarks mest markante politikere, Pernille Vermund i Nye Borgerlige. Da handler det selvsagt om deres asyl- og maktpolitikk

«Erdogan og EU er en del av problemet – ikke løsningen», sier Pernille Vermund, leder av Nye Borgerlige. I Folketinget leverte hun en kraftfull salve om flere tiårs feilslått innvandringspolitikk, en kansler Merkel og et EU som sviktet durabelig under migrasjonskrisen, og det samme gjorde alle de daværende partiene i Folketinget.

Vermund vil ha full stopp i spontant asyl i Danmark og Europa.

Skjermdump fra Vermunds Facebook-profil, 4. juni 2020.

Videoen ser du her.

Utgangspunktet er forhandlinger om at flyktning- og migrantstrømmen fra Tyrkia stoppes før den kommer innover Danmarks grenser. Her er hva Vermund sa:

– Mitt budskap i dag er enkelt og tydelig. Hvis vi i Danmark vil ha kontroll over hvem vi slipper inn i landet vårt, så skal vi innføre en stopp for spontant asyl i Danmark. Det finnes ingen annen vei. Det finnes ingen andre løsninger, og det er ingen andre som løser problemene for oss. Det er kun oss selv som kan gjøre det.

– Når man ser tilbake på de siste årtiene med forfeilet utlendingepolitikk og de skadene den har påført vårt samfunn, så er det for meg ubegripelig at selv partier som sier at de har blitt klokere klistrer seg fast til en asylpolitikk som uomtvistelig gjør problemene større i stedet for mindre. I stedet for et asylstopp, så har regjeringen og de EU-plagede partiene på blå side, utpekt den tyrkiske islamisten, president Erdogan til grensevakt. En grensevakt som mot klekkelig betaling, jeg vil kalle det bestikkelse, skal forsvare oss mot illegale innvandrere, islamske terrorister, og alminnelig kriminalitet, vold og alle de andre styggedommer som følger med migranter fra de muslimske landene innover våre grenser. Det er en så dårlig idé at det er meg en gåte at ellers fornuftige danske politikere, som folketingsmedlemmer her i salen, kan overtale seg selv til å fortsette nedover den samme veien.

– Det er nå man skal si ifra. Det er nå Erdogan skal få en tydelig beskjed. Ikke mer bestikkelse til deg fra oss. Så lenge bestikkelsespengene blir betalt – og det er i dag nesten 50 milliarder kroner (tilsvarende om lag 75 milliarder norske kroner, red.), -som Erdogan har mottatt fra de europeiske skattebetalerne – til å promotere sitt islamske imperium – så langt har det med tiden gått – men ikke lengre. Mye vil ha mer – og Erdogan er i ferd ved å stramme grepet. Han stiller åpenlyse politiske krav om at Europa skal støtte hans imperiebygging for å utbre hans egen makt i Midtøsten. Kurderne skal åpenbart pryles. Og deler av Syria skal besettes. Og støtter vi ikke dette, så truer han med å slippe migarnter løs på Hellas og Bulgaria.

– Vi er utsatt for simpel maktpolitikk der diplomati først støttes opp av trusler og deretter handling. Utpressing slutter aldri når man først har gitt etter en gang. Det fortsetter til man har gitt fra seg alt man har. Vi skulle aldri ha sagt ja (til Erdogan, red.) første gangen. Ennå en ulykke som vi som så mange andre kan takke Angela Merkel og EU for. Migrantkrisen i 2015 og 2016 burde i hvert fall ha lært oss at vi selv skal løse våre egne problemer. Det kommer ingen som gjør det for oss. Og med mindre vi handler og beskytter oss selv, våre grenser og vårt samfunn, så vil den neste bølge migranter ramme oss like hardt som den første.

– Kjære kolleger, det er på tide at Folketingets partier innser at en full stans av spontant asyl er den eneste farbare vei. Erdogan er ikke en del av løsningen. EU er ikke en del av løsningen. De er begge en del av problemet.