Politikk

Dra hjem, Torbjørn Røe Isaksen!

Åpent brev til feigskiten Torbjørn Røe Isaksen.

Kjære, Torbjørn Røe Isaksen!

Noe av det mest hjelpeløse jeg har lest på lenge, klarer du som ellers er analytisk og tenkende, å servere på gullfat i kronikk i dagens VG.

Vi snakker altså om deg, du som er den sittende arbeids- og sosialministeren i Regjeringen.

«Den enkle konstateringen er at jeg som hvit, middelaldrende, heterofil mann får mindre hets enn hvis én av karakteristikkene ble endret.»

Det du som hvit, middelaldrende, heterofil mann bekrefter, er at når temaet er rasisme ryker vettet ut bakdøra. Men her skal du få «hets», for det er vel slik du kan oppfatte det som.

I det som du selv beskriver som et ikke modig innlegg, ei heller en teoretisk øvelse, men «bare en enkel konstatering og en påstand som følger med», forteller du at slike som deg ikke opplever rasisme, men det gjør «politikere med minoritetsbakgrunn» og andre innvandrere – visstnok også i rikt monn, siden du prioriterte å forfatte et slikt innlegg.

«Og her kommer påstanden: Dette er ikke tilfeldig. Det skyldes rasisme og fremmedfrykt, og det noen norske politikere med minoritetsbakgrunn opplever, speiler bare opplevelser som mange andre i samfunnet vårt har eller har hatt på andre områder: På jobben, på fritiden, i skolen eller i idretten.

Rasisme er ikke et politisk argument. Det er ikke det samme som å bli rasende på en politiker eller komme med en ubetenksom og krass kommentar. Det er en systematisk nedvurdering av andre mennesker.»

Vel, Røe Isaksen, dette er ikke en «systematisk nedvurdering» av deg, for det klarer du nemlig utmerket godt selv.

For har du noen gang, i et kanskje ubetenksomt øyeblikk, tenkt tanken på hvor rasismen i Norge kommer fra? Har det noen gang falt deg inn at det ikke nødvendigvis er «hvite, middelaldrende, heterofile menn» som kan være de verste rasistene? Hva mener du med å forfatte en slik generaliserende tekst – at du kunne dytte deg selv frem som en (knelende) ressurssterk mann som rykker ut i forsvar for alle som er (de stakkars) innvandrere, som skal skjermes fra islamkritikk eller som utsettes for samme «hets» som jeg nå serverer deg?

De verste rasistene vi har i Norge i dag finner vi i innvandrerbefolkningen. De verste rasistene plager og driver med systematisk psykisk tortur av sine egne. De verste rasistene ser på andre innvandrergrupper som lavere på rangstigen enn dem selv. Og de verste rasistene spiller med offerkortet ved enhver mulig anledning – for å lure slike som deg, Røe Isaksen – og du har ikke bare slukt åta og snøre, men hele fiskestanga og brygga med.

Vi bruker milliarder av kroner på innvandring og integrering uten å komme av flekken. Skal jeg fortelle hvorfor, Røe Isaksen? Fordi de som styrer, har styrt og vil styre i fremtiden, ikke har knekt kodene i innvandringsmiljøene. Dere blir løyet til, rundlurt og vridd rundt lillefingeren av kulturer dere ikke skjønner et kvekk av. Dere tror rett og slett ikke det er sant, hvor virkelig galt det kan være. Men hvorfor dere ikke tar til dere denne kunnskapen, er for meg en gåte. Vil dere ikke? Tør dere ikke? Evner dere ikke? Kan dere forklare?

Hadde du vært modig, Røe Isaksen, så hadde du gått inn for et dypere innblikk i «det Nye Norge». Du hadde møtt andre enn dem som ser seg (personlig) tjent med å fordreie, bortforklare eller skjule sannheten. Men hvor skulle du finne dem? Vi kan servere dem på gullfat til deg, Røe Isaksen, om du vil. Vil du?

Da kan du møte dagens slaver i Norge. Kvinner som hentes fra «hjemlandet», der herboende ektefelle og storfamilien fortsatt «bor» til tross for deres tilstedeværelse i Norge, som slaver for svigerforeldrene og som er fødemaskin – mens mannen har elskerinner og kanskje flere koner. Har du møtt noen kvinne som er blitt kjønnslemlestet – til tross for at hun bodde i det trygge, men akk så rasistiske, Norge?

Pakk sammen, Røe Isaksen! Dra hjem til Porsgrunn! Du og dine altfor mange likesinnede burde aldri sittet i noen regjering.

Eller alternativt: ta kontakt, jævla feigskiter.