Islam

Konvertitten som aksjonerte mot frisør Hodne var tvunget til å bruke hijab

Da var katta ute av sekken: Konvertitten som i hijab oppsøkte frisørsalongen til Merete Hodne, forteller nå om psykisk og fysisk vold, og at hijaben hennes var på hodet for å få mer frihet til å bevege seg utendørs. Hva sier Løgnaslaget nå til "nazifrisøren"?

Denne saken stinker verre enn det meste, og kan gi en pekepinn på hvilken vei Norge er på vei mot: løgnaktige og provokative kampanjer, islam og «æreskultur» involvert, og, ikke minst, etter alt å bedømme venstreorientert aktivister på statlig lønningsliste med stygg agenda mot ett enkelt menneske.

Malika Bayan, nå Charlotte Faviano, skjermdump TV2.

Hun hette Charlotte Antonsen (28), nå Charlotte Faviano, men konverterte til islam i 2011 og tok navnet som hele Norge ble kjent med, Malika Bayan. Den unge kvinnen i hijab den gang skal, etter vår forståelse, bevisst og på initiativ fra statlig støttede antirasistiske aktivister, oppsøkt islamkritikeren og frisøren Merete Hodne i hennes salong. Dette ble til en historisk rettssak der Hodne ble ilagt bot for å ha avvist henne som kunde. Rettssakene kostet Hodne dyrt, over 1 million kroner, og sakene involverte også Løgnaslaget som stemplet henne som «nazifrisør» i revy – som ble et godkjent stempel av retten. Løgnaslaget tjente altså penger på å henge ut Hodne.

De fleste som fulgte dramaet rundt Bayan og Hodne luktet at noe ikke stemte, og at det etter all sannsynlighet var organiserte «antirasister» som var hjernen bak provokasjonen: Å sende Bayan og en annen hijabkledd ung kvinne til Hodnes frisørsalong i oktober 2015.

– Hodne kan ha de fordommene hun har, men hun kan ikke anvende fordommene i praksis gjennom å diskriminere medborgere, sier Berglund Steen til ABC Nyheter. (…) Hun har nektet folk en tjeneste på bakgrunn av deres gruppetilhørighet. Det hun har gjort er straffbart og jeg forventer at politiet følger dette opp, legger han til.

Samme ARS anmeldte oss i HRS for en illustrasjon i «kakerlakksaken» om Sumaya Ali Jirde. Oslopolitiet henla saken i april som intet straffbart forhold.

Les også: Frisør nektet å ta menn som kunder

Voldsutsatt av ektemann

Nå står Bayan, eller Charlotte Faviano, frem i Moss avis (betalingsmur 14. mai 2020) med voldshistorie. Hun forteller om en TV-debatt i 2016:

Kvinnen som satt rakrygget og talte saken sin var livredd for å si noe feil i frykt for hva som ventet henne hjemme.

To år før hijab-saken ble et faktum, ville Charlotte vekk fra mannen hun da var gift med. Hun bodde på et krisesenter i regionen, men mannen klarte å spore henne opp. Han lovte at alt skulle bli bra mellom dem igjen. Charlotte trodde ham.

– Vi var sammen i et par måneder før jeg angret på at jeg hadde gått tilbake. Det skulle jeg aldri ha gjort. Jeg anmeldte ham mens jeg bodde på krisesenteret, men jeg var så redd for hva han ville finne på hvis han fattet mistanke om at jeg ville rømme fra han at jeg ble værende. Jeg oppførte meg akkurat som at alt var normalt mens jeg ventet på rettssaken mot han, forteller hun.

Parallelt med rettssaken mot Hodne ventet nå Charlotte på datoen for straffesaken mot eksmannen sin.

– Det var veldig vanskelig. Jeg måtte leve et trippelliv. Jeg skulle kontrollere mine egne følelser, skjule sannheten for mediene, og late som jeg var sterk. Jeg var redd for hva han skulle gjøre med meg, og redd for å miste sønnen min. Han kontrollerte alt, og jeg hadde lite beviser mot han, forklarer hun.

Et par uker før anken i hijab-saken var over, falt dommen i straffesaken mot eksmannen. Han ble funnet skyldig.

Ifølge dommen fra tingretten ble hun mishandlet både psykisk og fysisk. Mannen ble dømt til 1 år og 8 måneders fengsel i tingretten, for så å frikjennes i lagmannsretten, men han ble igjen dømt til fengsel i 1 år og 2 måneder for mishandling av ny kjæreste.

Fikk mer frihet med hijab

Så faller den for Hodne og oss andre islamkritikere forløsende setningen. Etter dommen flyttet Faviano på krisesenter, og da bestemte hun seg for å ta av hijaben:

Hun hadde gått med hijab fordi det gjorde at hun fikk mer frihet til å gå ut, men følte hele tiden på at hun ikke hadde lyst å gå med den. Hun valgte å ta den av så snart hun fikk muligheten.

Hva sier alle de som med nebb og klør er fortalere for frivillig bruk av hijab?

Det er svært synd at journalisten ikke boret mer i denne problemstillingen. Hva konkret hadde skjedd om hun fravalgte hijab? Hva konkret betyr mer «frihet» ved å bruke hijab?

Charlotte Favian lever i dag med voldsalarm og den tidligere kjæresten har besøksforbud. Hun står frem med historien sin i håp om å hjelpe andre voldsutsatte, sier hun.

Be om unnskyldning?

Hvis Charlotte Faviano har integritet, så ber hun Hodne offentlig om unnskyldning. Hodne har ikke bare gått på et betydelig økonomisk tap. Hun fikk spist opp år av livet sitt, og jeg vil anta at dersom hun treffer på folk i det offentlige rommet som misliker hennes politiske ståsted i forhold til islam, så er ikke det nødvendigvis risikofritt.

Det samme gjelder selvsagt Løgnaslaget, som nazi-stemplet Hodne. De bør kjenne en særdeles flau smak i munnen i dag. Hvis de har en moralsk ryggrad.

Takk til leser for tips og tilsendt artikkel.